-->

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς και εργαζόμενους του Α. Φλέμιγκ. Δύο ώρες αναμονή ασθενούς μέσα στο ασθενοφόρο μέχρι να καθαριστεί η είσοδος από το Δήμο, που είχε ειδοποιηθεί ώρες πριν!

Τι συσκέψεις είχαν γίνει, τι προετοιμασίες! Αλλά...ήταν πρωτοφανής η κακοκαιρία! Λες και δεν είχε χιονίσει ποτέ στην Πεντέλη! Λες και δεν το είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ άλλοτε  Φλέμιγκ!
Όλο το τριήμερο του χιονιά, ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα οι εργαζόμενοι αλλά και οι εισαχθέντες ασθενείς στο Νοσοκομείο. Το επισημαίνουμε, γιατί θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ασθενών που αναγκάστηκαν να περιμένουν μέσα στο ασθενοφόρο γύρω στις δύο ώρες, μέχρι να έρθει το εκχιονιστικό του Δήμου να καθαρίσει την είσοδο και να μεταφερθούν στους θαλάμους τους. 
Σημειώνουμε ότι σε μία από τις πολλές φορές που είχε ειδοποιηθεί η πολιτική προστασία, όπως πληροφορηθήκαμε, μας  απάντησαν "Όταν έρθει το ασθενοφόρο, πάρτε μας τότε τηλέφωνο να το αντιμετωπίσουμε σαν επείγον!". Σε κάθε περίπτωση όμως οι οχλήσεις του Νοσοκομείου ήταν επανειλημμένες και συνεχείς. 

Συνολικά και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε ίδιες περιπτώσεις προηγούμενων ετών, πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπήρξε η συνεννόηση με την πολιτική προστασία, προκειμένου να καθαριστούν τα χιόνια από τους χώρους του Νοσοκομείου. Να γίνει δηλαδή το αυτονόητο!.
Καθόλου δεν παραγνωρίζουμε τις έκτακτες ανάγκες, αλλά εδώ μάλλον πρόκειται για κακό συντονισμό, αφού θα αρκούσε ένα πέρασμα διάρκειας περίπου μισής ώρας κάθε τόσο προκειμένου να γλυτώσουμε τεράστια ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους. Επαναλαμβάνουμε: Δεν αναφερόμαστε στα σπίτια μας, αλλά στο χώρο του Νοσοκομείου.
Αποτέλεσμα ήταν εργαζόμενοι αλλά και άλλοι άνθρωποι να αποκλειστούν μέσα στους χώρους του Νοσοκομείου, να μην μπορούν από το parking να φτάσουν μέχρι την είσοδο και να βγουν στο δρόμο ο οποίος ήταν ανοιχτός! Έτσι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για πολλές ώρες προσπαθώντας να...ανοίξουν δρόμο, ενώ δεν έλλειψαν και περιπτώσεις που διανυκτέρευσαν στις καρέκλες μέχρι να καταφέρουν την επόμενη ημέρα να φύγουν.
Ευνόητο είναι ότι δεν αποφεύχθηκαν και πλήθος άλλα προβλήματα, σχετικά με τη μεταφορά των σκουπιδιών ή των μολυσματικών αποβλήτων, η κυκλοφορία από και προς τα Τακτικά ιατρεία ή τα εργαστήρια... 
Δεν συζητάμε για τα πεσμένα δέντρα που εκτός μίας περίπτωσης, δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα.
Θα θυμόμαστε λοιπόν αυτές τις εφιαλτικές μέρες όχι τόσο για το χιόνι και το κρύο, αλλά για την τεράστια ταλαιπωρία όλων λόγω της ασυνεννοησίας(?), ή των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό της πολιτικής προστασίας του Δήμου. Μακάρι την επόμενη φορά όλα να γίνουν σωστότερα, μακάρι να προσληφθεί επιτέλους το προσωπικό που χρειάζεται, μακάρι οι εργαζόμενοι του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας να απαιτήσουν ώστε να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να κάνουν έγκαιρα και με ασφάλεια τη δουλειά τους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.