-->

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ...Η "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" ΤΗΣ κ. "ΑΑ"

(Ένα γράμμα που γράφτηκε από συνάδελφο και μας το έστειλε...)


Ένας χρόνος σχεδόν πανδημία και εγκλεισμός.
Η κοινωνία όλη στενάζει, οι  φοιτητές στο δρόμο , οι μαθητές στο δρόμο. Ξυλοκοπούνται αλύπητα για το καλό τους! Οι καταστηματάρχες, η μεσαία τάξη δηλαδή,  παραδίδουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο υπουργείο. Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση πεινάνε στην κυριολεξία! Τα ΜΜΕ  κατασκευάζουν ειδήσεις επί παραγγελία.

Η κυβέρνηση περνάει ,σχεδόν εν κρυπτώ, νομοσχέδια που τσακίζουν δικαιώματα, εργασιακά και ατομικά, που σε άλλη περίπτωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες,  καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα τα κατάφερνε. Φέρνει  τα πάνω κάτω στην παιδεία και χαρίζει τους κόπους των παιδιών μας στα ιδιωτικά «κολλέγια». (Αυτά που ούτε με το κιάλι δεν βλέπουν τις υψηλές θέσεις κατάταξης των Δημόσιων Πανεπιστημίων).

 Το φως στο τούνελ της πολυπόθητης «ελευθερίας»  δεν φαίνεται  μιας και  το πρόγραμμα εμβολιασμού, πάει κατά διαόλου.

Ας πούμε τώρα πως δεν είναι έτσι! Ας πάρουμε την «άλλη άποψη» και ας υποθέσουμε ότι την εκφράζει μία συνάδελφός μας. Ας την ονομάσουμε Νοσηλεύτρια  «ΑΑ» (Το επάγγελμα επιλέχτηκε για λόγους «συνάφειας» με το χώρο μας. Ταιριάζουν κατά περίπτωση και όλα τα άλλα επαγγέλματα…)

Η νοσηλεύτρια  «ΑΑ» λοιπόν, θεωρεί ότι όλα πάνε καλά!!!!

Συμφωνεί με την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, γιατί …απαπα, μια φορά που είχε πάει, ήταν χάλια! Και πολύ βρώμικα, ( θαρρείς κι οι αστυνομικοί θα αφήσουν τα ρόπαλα και θα πιάσουν τις σφουγγαρίστρες).

Δεν έχει ακούσει για την περίπτωση Ινδαρέ που αφού εισέβαλαν  στο σπίτι του αναίτια, όταν διαμαρτυρήθηκε τον τουλούμιασαν στο ξύλο, αυτόν και την οικογένειά του. Μετά τον συκοφάντησαν κι’ από πάνω για να καλυφθούν… (Μάλλον κάτι πήρε τα’ αυτί της αλλά …δεν μπορεί κάτι θα τους έκανε!)

Η νοσηλεύτρια «ΑΑ» ,νομίζει ότι ο κυβερνήτης μας είναι περίπου ο μεσσίας και ότι η κυβέρνηση πάει «βζιιιν» που λέει κι’ ο Γεωργιάδης.

Η νοσηλεύτρια «ΑΑ», ψηφίζει  προφανώς σε κάθε εκλογές, αλλά εκεί τελειώνει η οποία σχέση της με τα κοινά. Κομπάζει  μάλιστα που δεν ασχολείται με την πολιτική! Βεβαίως είναι υπέρ της Δημοκρατίας, αλλά  μπερδεύει  μέσα στο κεφάλι της, τα κόμματα με την πολιτική γενικά, ξεχνώντας ότι τα κόμματα, είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας! Ότι η δικτατορίες πρώτα – πρώτα καταργούν τα κόμματα!

Στα σχολεία που πήγε δεν της είπε ποτέ κανείς ότι και η δική της «απολιτίκ» στάση, ευθύνεται για κάθε παιδί που πεινάει, κάθε άνεργο που αυτοκτονεί, για το πρόστιμο που κόβει στη γριούλα το ανάλγητο και «εγώ είμαι το κράτος», όργανο! Ότι ευθύνεται για το ότι κάποιοι μπορούν επί χρόνια να κακοποιούν σεξουαλικά μικρά παιδιά και να κατέχουν ταυτόχρονα υψηλές κρατικές θέσεις.

Η νοσηλεύτρια «ΑΑ», αγνοεί ότι συνάδελφοι της υγειονομικοί, διώκονται  και απολύονται ακόμα, γιατί μίλησαν για τα χάλια της υγείας, που κι η ίδια μπορεί να τα βλέπει, αλλά δεν την αφορούν, γιατί η  νομίζει ότι δεν την αγγίζει τίποτα, καθώς θεωρεί ότι έχει βολευτεί στο δημόσιο. Άσε που δε μιλάει και πολύ, αλλά φροντίζει να είναι και με τους «από πάνω» κάθε φορά. Ξεχνάει  το 2013 που 2.000 υγειονομικοί κινδύνεψαν να χάσουν τις δουλειές τους και έκλεισαν γύρω στα 10 νοσοκομεία. Καταφέραμε τότε να μην απολυθεί κανείς. Με απεργίες – κινητοποιήσεις με προσπάθεια μεγάλη. Αυτή όμως δεν ήταν εκεί, είπαμε δεν τα πιστεύει αυτά! Μάλλον κάποιος πολιτικός θα μεσολάβησε τότε…

Η νοσηλεύτρια «ΑΑ» δουλεύει σε τραγικές συνθήκες, ξέρει ότι 25 συνάδελφοι της έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αλλά σιωπά, γιατί είναι πολύ "τυχερή" που σ αυτές τις εποχές έχει ένα μεροκάματο, κι ας είναι του τρόμου.

Η νοσηλεύτρια «ΑΑ», δεν έχει απεργήσει ποτέ, ούτε στις 23/2,θα απεργήσει ,γιατί δεν θα βάλει αυτή σε κίνδυνο τους ασθενείς και την δημόσια υγεία!!! Έτσι της λένε τα ΜΜΕ. Που να ξέρει αυτή, είπαμε, είναι και απολιτίκ και" βολεμένη" (άσε που θα χάσει και το μεροκάματο και ποιος θα της το πληρώσει;)

 

Στην αρχαία Ελλάδα, όσους δεν ασχολούνταν με τα κοινά, με την πολιτική δηλαδή, τους έλεγαν ιδιώτες, ότι ασχολούνταν δηλαδή, μόνο με τα "ίδια", τα δικά τους. Έχω την εντύπωση ότι η αγγλική λέξη, idiot, που προέρχεται απ' το αρχαιοελληνικό ιδιώτης, αποδίδει πιο πιστά την έννοια της αρχαίας λέξης!!!

Βέβαια η συναδέλφισσα «ΑΑ» δεν είναι πλειοψηφία. Οι περισσότεροι και οι περισσότερες καταλαβαίνουν. Αλλά η «ΑΑ» έχει κάνει – μπορεί και άθελά της, πολύ κακό. Έχει σπείρει την απογοήτευση, έχει κάνει σημαία το «έτσι ήτανε πάντα», το «τίποτα δε γίνεται». Έχει καθηλώσει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που καταλαβαίνουν τι γίνεται, αλλά στέκονται αφοπλισμένοι ανάμεσα στη λογική της «ΑΑ» και στις εξ ίσου ένοχες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Γι’ αυτό, στο ξαναλέω συνάδελφε και συναδέλφισσα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει.

Η οργή και η αγανάκτησή μας πρέπει επιτέλους  να εκφραστεί . Να τα πούμε ένα χεράκι, έξω απ’ τα δόντια! Να τους δείξουμε τη δύναμή μας!

 Αύριο, 23/2, που έχουμε απεργία, αν  δεν θες να είσαι  «ιδιώτης» σαν την κα «ΑΑ», να συμμετέχεις!!!!

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑ ΒΑΡΙΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΆ ΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.