-->

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα

ενάντια στον αυταρχισμό και τις διώξεις

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα σταθεί αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης της ΝΔ, που δεν έχει τέλος.

Απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων, νόμοι ενάντια στις απεργίες και παρεμβάσεις στη δράση των σωματείων. Διαρκείς απειλές, ΕΔΕ, διώξεις, δικογραφίες και απολύσεις συνδικαλιστών.

Στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού νόμου, που ψήφισε τον περασμένο χρόνο στη Βουλή, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Παράλληλα, επιδιώκει την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Αγίου Σάββα, Κώστα Καταραχιά, διότι κατήγγειλε τα ανεπαρκή μέτρα υγειονομικής προστασίας στο νοσοκομείοενώ ενοχοποιεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους που διαμαρτύρονται για τις ανεπάρκειες του ΕΣΥ όπως στην Πάτρα, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη. Δεν θα περάσει το κυβερνητικό δόγμα «όποιοι δεν συμμορφώνονται θα διώκονται και θα εξοντώνονται».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στους συναδέλφους που διώκονται και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων. Η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα σταθούμε εμπόδιο. Για το λόγο αυτό στηρίζει τη συγκέντρωση των εργαζομένων της υγείας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ενάντια στη μεθοδευμένη επιχείρηση απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου του και κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και διώξεων
  • Να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος
  • Δηλώνουμε την αντίθεση μας στο νόμο-απαγόρευση των διαδηλώσεων και στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης
  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα στους αγωνιστές
  • Δεν θα σταματήσουμε να εκδηλώνουμε τη συναδελφική μας αλληλεγγύη απέναντι στις εργασιακές αυθαιρεσίες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.