-->

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Συνάντηση εργαζομένων με την ηγεσία της 1ης ΥΠΕ


Από την συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ - 16/8/13
 Πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή, όπως είχε αποφασιστεί από το Σωματείο και τη Γ.Σ. των συναδέλφων του Σισμανόγλειου η συγκέντρωση των εργαζόμενων στην 1ΥΠΕ με αφορμή την απόφασή της για την άμεση διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων από το πρώην Παπαδημητρίου που δουλεύουν στην πλειοψηφία τους στο Σισμανόγλειο.(Αφορά 230 εργαζόμενους).

   Στη συγκέντρωση αλλά και στη συνάντηση που έγινε με τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ  παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. του Σωματείου μας.
   Στη συνάντηση, ο κος  Ζώτος, αφού ανέφερε ότι ήδη είναι έτοιμες καταστάσεις και ονόματα,  για τους μεν εργαζόμενους που προέρχονται από το ΙΚΑ είπε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν ξανά στο Σισμανόγλειο. Για τους εργαζόμενους στο Φλέμιγκ, σε ερώτηση που του κάναμε, απάντησε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, με τη διαφορά όμως ότι δεν θα επιστρέψουν βέβαια στο Φλέμιγκ μετά το πέρας του 15θημέρου, αλλά αφού αξιολογηθούν, θα προωθηθούν όλοι στα άλλα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη. Σε επόμενη ερώτηση μας αν η κατάθεση αίτησης προτίμησις, σύμφωνα με τις επιλογές που θα δοθούν είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και δεσμευτική για τη διοίκηση, απάντησε αρνητικά και στα δύο. Δηλαδή ακόμα και αν δεν κάνει καμία αίτηση - δήλωση προτίμησης ο εργαζόμενος, αυτό δεν έχει καμία βλαπτική επίπτωση και η διοίκηση θα τον τοποθετήσει  όπου εκείνη κρίνει. Στην αντίθετη περίπτωση, που κάποιος δηλώσει την προτίμησή του, η διοίκηση δεν δεσμεύεται ότι θα τον τοποθετήσει εκεί που επιθυμεί, παρά μόνο αν υπάρχει δυνατότητα και αν ικανοποιείται ο γενικότερος σχεδιασμός.
   Σε ερώτηση από τον πρόεδρο του Σισμανογλείου, αν είναι διατεθειμένος. να δεσμευτεί έγγραφα με τρεις μόλις σειρές, ότι για τους εργαζόμενους στην Υγεία η διαθεσιμότητά τους είναι "ειδικού" χαρακτήρα και λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού δεν θα απολυθεί κανείς αλλά θα τοποθετηθούν όλοι όπου υπάρχουν ανάγκες, είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί. Αυτή είναι και η ουσία των λόγων του Υποδιοικητή της ΥΠΕ.
Από την συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ - 16/8/13
   Η εκτίμησή μας είναι πως έγινε για άλλη μια φορά, προσπάθεια από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να καθησυχαστούν οι εργαζόμενοι, να ξεγελαστούν, να μην ξεσηκώνονται και τους χαλάσουν τα σχέδια. Τα ερωτήματα ήταν και παραμένουν αμείλικτα: Που θα βρουν τις χιλιάδες των εργαζομένων στο Δημόσιο που έχουν δεσμευτεί ότι άμεσα θα απολύσουν; Θέλουν ή  όχι να καταργήσουν άμεσα τη μόνιμη δουλειά; Ακόμα και αν γλυτώσουμε τώρα τι θα γίνει με το επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων που έχουν ήδη ανακοινώσει;
   Γίνεται φανερό πως καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε, πως καμία δέσμευση δεν υπάρχει για τίποτα και πως μόνη εγγύηση για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους είναι ο δικός αγώνας και αντίσταση, την οποία και υπολογίζουν και φοβούνται.
   Η απόφαση των εργαζομένων μετά την επί τόπου ενημέρωση είναι να συνεχιστούν και να ενταθούν οι κινητοποιήσεις γιατί μόνο έτσι θα σώσουμε τη δουλειά μας και τα νοσοκομεία μας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.