-->

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αποφάσεις του Δ.Σ. του "Φλέμιγκ" - Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις


 Πραγματοποιήθηκαν και σήμερα κινητοποιήσεις εργαζομένων σύμφωνα με τον προγραμματισμό που από κοινού είχε αποφασιστεί από τα τέσσερα γειτονικά νοσοκομεία. Στο Σισμανόγλειο έγινε πορεία γύρω από το Νοσοκομείο και αποκλεισμός των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων, ενώ στο
Φλέμιγκ έγινε συγκέντρωση - συζήτηση τόσο στο κεντρικό κτίριο , όπου πάρθηκαν και αποφάσεις για την παραπέρα δράση μας, όσο και στα τακτικά ιατρεία όπου έγινε παρέμβαση με προκήρυξη και ενημέρωση του κόσμου. Παράλληλα έγινε και αφισοκόλληση στα Μελίσσια.
   Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή στη συζήτηση και εργαζομένων είναι:
1. Να εξαγγελθεί από το Σωματείο στάση εργασίας για την Παρασκευή 7-11 πμ, ώστε μαζί με την εξαγγελθείσα στάση της ΠΟΕΔΗΝ να γίνει πρακτικά 24ωρη απεργία. Επειδή για το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράστηκαν και αντίθετες απόψεις για το πως θα διευκολυνθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι  να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, έγινε συγκερασμός των απόψεων και τελικά η απόφαση διαμορφώθηκε ως εξής: Εξαγγέλλεται η πρωινή στάση αλλά παράλληλα μαζεύονται όσοι εργαζόμενοι μπορούν - και οπωσδήποτε τα μέλη του Δ.Σ.- από το πρωί (7 πμ) στο Νοσοκομείο για την περιφρούρηση της απεργίας και στις 11 παίρνουμε όλοι μαζί πούλμαν που θα μας περιμένουν και κατεβαίνουμε στη συγκέντρωση.        
2. Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε σαν Σωματείο στην προσπάθεια για συντονισμό με άλλα σωματεία και εργαζόμενους από τα νοσοκομεία προκειμένου από κοινού, να διαμορφώσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους πάλης πάνω σε δύο κύρια αιτήματα: α. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και β. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία.  
   Από όλους εκφράστηκε η ανάγκη να δουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο για την αυριανή (Πέμπτη) συγκέντρωση και συναυλία στα Μελίσσια και για την επιτυχία της κινητοποίησης και συγκέντρωσης στο Υπουργείο την Παρασκευή, η οποία λόγω της κατάστασης αποκτά ιδιαίτερη σημασία και χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ενημερώνουμε τέλος πως και αύριο το πρωί θα γίνουν κατά τόπους συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, και καμπάνια ενημέρωσης για τη συγκέντρωση στα Μελίσσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.