-->

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Παρόντες και την Παρασκευή (30/8) οι εργαζόμενοι του Φλέμιγκ έξω απο το Υπ. Υγείας.- Απέναντι από τα ΜΑΤ στην Πολυκλινική!


  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/8 η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ. Ήταν η δεύτερη μέρα κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση.
   Μια πρώτη εκτίμηση, είναι πως παρ' ότι η μαζικότητα ήταν χαμηλότερη από εκείνη της κινητοποίησης της Πέμπτης, ωστόσο αρκετοί εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

    Η συμμετοχή από άλλα νοσοκομεία δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς αρκετά νοσοκομεία από την επαρχία που είχαν εκφράσει τη διάθεση να συμμετέχουν δεν κατάφεραν να έρθουν αλλά και κάποια Σωματεία από την Αθήνα είτε δεν κατάφεραν να πάρουν σχετική απόφαση είτε, όσα ήρθαν, δεν είχαν την επιβαλλόμενη από την κρισιμότητα της κατάστασης μαζικότητα.  Στη συγκέντρωση ήταν εργαζόμενοι από το Θριάσιο, Φλέμιγκ, Αγ. Σάββα, Συγγρού, 7ο-Αγ. Όλγα, Μολάων και Ικαρίας.
   Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πληροφορηθήκαμε πως στην Πολυκλινική είχαν πάει τα ΜΑΤ!!! Τα είχε φωνάξει η Διοίκηση για να προστατέψουν τάχα τι; από ποιούς; - στην πραγματικότητα για επίδειξη πυγμής και τρομοκράτηση των συναδέλφων. Το μήνυμα της αλληλεγγύης δόθηκε αμέσως στους συγκεντρωμένους και η μικρή υποτονική παρουσία μας κάτω από τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ!!! έγινε μια ζωντανή και οργισμένη διαδήλωση 100 περίπου ανθρώπων που κατέληξε απέναντι από τα ΜΑΤ, έξω από την Πολυκλινική. Ένα κομμάτι από το κέντρο της Αθήνας μας είδε και μας άκουσε. Η είδηση για την  παρουσία των ΜΑΤ στο νοσοκομείο ξεπέρασε τους περαστικούς μιας γωνίας στην Πειραιώς.  Συνάδελφοι από το Σωματείο της  Πολυκλινικής βγήκαν, μιλήσαμε και μας ευχαρίστησαν για την συμπαράσταση που είχαν ανάγκη. 'Όπως μας εξήγησαν αργότερα, ελάχιστοι ήταν οι εργαζόμενοι εκείνη τη στιγμή μέσα στο Νοσοκομείο.

   Εκτός από οργή και αγανάκτηση, δεν μπορεί παρά να νοιώσεις και ένα σφίξιμο στην καρδιά στη θέα των ΜΑΤ έξω από Νοσοκομεία. Θα τα ζήσουμε αυτά και στο Α.ΦΛΕΜΙΓΚ; Καθόλου απίθανο! και τότε η αλληλεγγύη του κόσμου και των συναδέλφων θα μας είναι πολύτιμη. Είτε πρόκειται για έναν άνθρωπο είτε για 1000. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη απ' αυτή πως η κινητοποίησή μας και απαραίτητη ήταν και το ρόλο της έπαιξε!

   Αν και πρέπει να συζητήσουμε και να αποτιμήσουμε όλοι τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας, δύο πράγματα είναι υπεράνω αμφισβήτησης: 1. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη για τη ζωή μας και τα Νοσοκομεία που πρέπει να κάθε στιγμή να αγωνιούμε για το πως θα ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο του αγώνα μας και αυτό δεν γίνεται με "αυτοσυγκράτηση" των κινητοποιήσεων. Γι' αυτό και η αναγκαιότητα μιας κινητοποίησης δεν κρίνεται μόνο από την μαζικότητά της. Αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά οι συνάδελφοι που βρέθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ.  ΘΑ ΉΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ; Η ΠΟΕΔΗΝ δεν εμφανίστηκε πουθενά. Αν δεν υπήρχε αυτός, ο έστω "αδύναμος" συντονισμός που παλεύει να δυναμώσει άνθρωπο τον άνθρωπο, θα είχε δοθεί οποιαδήποτε απάντηση στην τρομοκρατία των ΜΑΤ;   
2. Κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, δε λέμε τίποτα καινούργιο, λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Όσο, για παράδειγμα, και αν η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (και όχι μόνο) πολέμησε σε πολλούς χώρους αυτή την κινητοποίηση και είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τη μη μαζικοποίησή της (Το παράδειγμα του Αγία Ολγα είναι ενδεικτικό), Αναγκάστηκε έστω και αργά έστω και αποσπασματικά, έστω για να περισώσει τα προσχήματα να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις μετά απ' αυτό.
   Κάθε αγώνας που φτάνει από την απόφαση στην πραγματοποίηση και αποτελεί αναγκαιότητα, όσους εργαζόμενους και να κινητοποιήσει, αποτελεί θετική εξέλιξη και απαραίτητο βήμα. Το στοίχημα για μας είναι κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα να τον κάνουμε σκαλοπάτι για έναν δυνατότερο και μαζικότερο την επόμενη μέρα.

ΣΗΜ.  1.  Είναι αλήθεια ότι τα μεγάλα γραπτά δεν είναι ελκυστικά, πώς όμως να ενημερώσουμε περιληπτικά για τόσο σοβαρά ζητήματα; Η συζήτηση και η ανάλυσή θα πρέπει να συνεχιστεί στην επόμενη συγκέντρωσή μας την Δευτέρα. Είτε πολλοί από μας είναι ήδη "διαθέσιμοι", είτε όχι.
2.ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.