-->

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών. (23/8/13)

   Μαζική ήταν η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και η πορεία των υγειονομικών στις 23/8. Φαίνεται πως η οργή και η αγανάχτηση του κόσμου της υγείας αλλά και άλλων κλάδων εργαζομένων της κοινωνίας, όλο και δυσκολότερα εκτονώνεται από τις ...βαλβίδες του συστήματος. Δηλαδή τα διάφορα μικρά και μεγάλα παπαγαλάκια των ΜΜΕξαπάτησης. Κατ' αποκοπή έχουν αναλάβει το ρόλο της προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης και της Τρόικας με το σύστημα του καρότου (...κουράγιο να πιάσουν τόπο οι θυσίες για να βγούμε από την
 κρίση) και του μαστίγιου (...καταστρεφόμαστε, όλα για τη δόση, χρεοκοπία, φταίνε οι τεμπέληδες του δημοσίου...). 
Η απεργιακή ημέρα στο Φλέμιγκ πάντως ξεκίνησε αγωνιστικά, καθώς συγκεντρώθηκαν από νωρίς αρκετοί εργαζόμενοι στην πύλη του Νοσοκομείου όπου δόθηκε και συνέντευξη στο MEGA. Μάλιστα έγινε ζωντανά αντιπαράθεση απόψεων με τον ΔΥΠΕ-αρχη κ. Κοντοζαμάνη. Ο οποίος αφού είπε να μην ανησυχεί κανείς και ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο, μετά από λίγα λεπτά ομολόγησε πως δεν χρειάζονται δύο Νοσοκομεία σε 500 μέτρα απόσταση. Του ξέφυγε η αλήθεια και εκτέθηκε στους εργαζόμενους που εξοργίστηκαν αλλά και στους προϊσταμένους του (αλλά γι' αυτούς...) .
  Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι με πούλμαν κατέβηκαν στη συγκέντρωση, όπου με το πανό του Σωματείου συγκρότησαν ένα από τα μαζικότερα και δυναμικότερα μπλοκ.
Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (Το όλον άτομα τρία!!!)  άνοιξε το πανό της Ομοσπονδίας και προπορεύτηκε, ενώ σε σχετική απόσταση ακολουθούσαν οι εργαζόμενοι του Φλέμιγκ. Να σημειωθεί πως νωρίτερα έξω από το Υπουργείο, έντονα αποδοκιμάστηκε η ηγεσία της Ομοσπονδίας για τη στάση αποχής και αποτροπής από τους αγώνες που κρατάει όλο αυτό το διάστημα .
   Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα όπου για αρκετή ώρα οι συγκεντρωμένοι που ήταν κατά γενική ομολογία πάνω από χίλια άτομα, φώναξαν συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο των Νοσοκομείων και στις απολύσεις - διαθεσιμότητες.
   Αρκετός κόσμος, Σωματεία και εργαζόμενοι, συμμετείχαν και στο συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά. Έγινε συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις και διαπιστώθηκε πως οι συνθήκες αλλά και οι διαθέσεις του κόσμου, απαιτούν να προχωρήσουμε σε ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.