-->

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η πλατεία ήταν γεμάτη στη Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, στις 22/8/13 στα Μελίσσια

Η πλατεία ήταν γεμάτη...
   Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμιγκ" και των άλλων νοσοκομείων την Πέμπτη 22/8/13 στα Μελίσσια. Η πλατεία του
Αη Γιώργη γέμισε από κατοίκους της περιοχής και εργαζόμενους από τα νοσοκομεία, ενώ παραβρέθηκαν με εκπροσώπους τους πολλοί φορείς, κινήσεις πολιτών, πολιτικά κόμματα, ο Δήμαρχος Πεντέλης και δημοτικές παρατάξεις. Το αγωνιστικό τους παρόν έδωσαν και πάλι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

   Οι περισσότεροι εκπρόσωποι πήραν το λόγο και απηύθυναν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη της αντίστασης του λαού στην επίθεση που δέχεται ολόκληρη η κοινωνία, από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας - ΕΕ.
Σωματείο Σισμανογλείου
  Τα κλεισίματα Νοσοκομείων και σχολείων, οι διαθέσεις - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν γίνονται για να βγούμε τάχα από κρίση (η οποία δεν είναι δική μας) αλλά για να συνεχίσουν να πλουτίζουν με το αίμα και τη ζωή μας αυτοί που πλούτιζαν πάντα. Οι ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες. Αυτό ήταν το πνεύμα των περισσότερων ομιλιών που βρήκαν δυναμική αποδοχή από τον κόσμο που φώναζε συνέχεια συνθήματα όπως:" ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ" , "ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ" κα.
Σωματείο Φλέμιγκ
  Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να απλωθούν οι κινητοποιήσεις, να κάνουν ένα ακόμα ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός, να επιχειρηθεί ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός και συμμετοχή σε κοινούς αγώνες όλων όσοι πλήττονται από τη βάρβαρη αυτή επίθεση στη ζωή μας.

Σωμ. Φλέμιγκ & άποψη της πλατείας
   Η επιτυχία της συγκέντρωσης, είναι φανερό, πως είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της έντονης περιόδου και της επιστροφής πολλών από διακοπές αλλά κυρίως της δικής μας κινητοποίησης που αυτή τη φορά ήταν εντονότερη και περιλάμβανε πολλές δράσεις, κινητοποιήσεις κλπ από τους συν-διοργανωτές και κύρια από τους εργαζόμενους στα τοπικά νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Α. Φλέμιγκ.
Σωματείο Σισμανογλείου
Αναλυτικά οι φορείς, βουλευτές, δημ. Σύμβουλοι κλπ που παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν στη συγκέντρωση. Τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να συνεχίσουν να είναι παρόντες στους αγώνες, όλο περισσότερο, όλο και περισσότεροι!
Σωμ. εργ/νων: 1. "Σισμανογλείου", 2. "Α. Φλέμιγκ", 3. "Πατησίων" 4. 7ου Θερ/ριου ΙΚΑ, 5. Σύλλογος εκπαιδευτικών Αβαθμιας  εκπ/σης Αμαρουσίου, 6. Ενωση Γονέων Πεντέλης, 7. Εκπρ/πος εργαζομένων της ΕΡΤ, 8.Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου, 9. Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη. (παραβρέθηκε και η βουλευτής κ. Δούρου), 10. Αριστερή Ριζ/στικη Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου "Εκτός των τειχών" 11. ΕΠΑΜ, 12. Κίνημα Δεν Πληρώνω, 13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 14. Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σισμανογλείου 15. Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπερ/κη Συνεργ. Βορείων Προαστείων,  16. Εργατική Αλληλεγγύη, 17.Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, 18. Δημ. Παράταξη "Πεντέλη εν Δράσει" 19. Η Δημ. Σύμβουλος Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας κ. Παπαλουκά Ε.

(Περισσότερες φωτογραφίες στην παρουσίαση δεξιά στην κεντρική σελίδα...)
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.