-->

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια. Πως συνδέεται η αξιολόγηση.


Αναδημοσιεύουμε από την σημερινή (10/8) "Καθημερινή", εκτενές άρθρο σχετικά με το νέο μισθολογιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να εφαρμόσει από 1/1/2015. 
Για όσους παρακολουθούν τον τελευταίο καιρό τις σχετικές ειδήσεις, η εξέλιξη αυτή αποτελεί επαλήθευση του χειρότερου δυνατού σεναρίου, που αφορά στο μισθό μας και βεβαίως θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη ζωή μας. Μιλάμε δηλαδή για καθήλωση και μειώσεις μισθών, αλλά και για μισθούς πείνας στους νεοεισερόμενους στο Δημόσιο.
Κυρίαρχη λογική είναι η σύγκλιση μισθών Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. 
Ισότητα στην εξαθλίωση δηλαδή.
Όσο και αν παρουσιάζονται "με το μαλακό" οι επιπτώσες από την εφαρμογή του μισθολόγιου - εφιάλτη στο άρθρο της, συνήθως καλά ενημερωμένης "Καθημερινής" για τα κυβερμητικά σχέδια, γίνεται φανερό πως τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και καιρό υλοποιούνται καταιγιστικά και μάλιστα χωρίς περιθώριο προσαρμογής.
Για παράδειγμα επιβεβαιώνεται πως σχεδιάζεται η μείωση μισθών των ΔΕ και ΥΕ συναδέλφων, με υποσχέσεις την ενίσχυση των μισθών των ΠΕ και ΤΕ. (λες πως η Βοηθός ή η ΔΕ Νοσηλεύτρια πρέπει να τρώει ανάλογα με το πτυχίο της. Και τέλος πάντων τι πτυχίο χρειάζεται για το ξεσκάτωμα... ή τι ποιότητας πτυχίο είναι το ΔΕ όταν αφήνει τη νοσηλεύτρια μοναχή της στη βάρδια...) Αυτό δεν θα είναι νέο μισθολόγιο, θα είναι νέο διαιτολόγιο (πείνας). Επιστρέφοντας στη σοβαρότητα, να πούμε πως πρόκειται για απόπειρα διάσπασης των εργαζομένων, προκειμένου να "περάσει" κατ' αρχήν η μείωση των μισθών. Αμέσως μετά θα έρθει η σειρά των ΠΕ & ΤΕ . Τρόποι υπάρχουν πολλοί...Το έχουμε ξαναζήσει.
Ακόμα επιβεβαιώνεται η σχέση μισθού - βαθμού. Πως δηλαδή θα κόβεται μισθός από τους "κακούς" και θα δίνεται στους "καλούς". Αυτό μάλιστα σε μια στιγμή που η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την κατάργησή της.


ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ  ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ" ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ "ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ" ΑΛΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΑΡΕΚΛΑ" ΤΟΥΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ, ΠΟΥ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ", ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ" Ή ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. 
ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

Διαβάστε λοιπόν το άρθρο της εφημερίδας , με την βεβαιότητα πως ακόμα και αυτά τα τρομακτικά που περιγράφει είναι στην πραγματικότητα πολύ light σε σχέση με αυτά που πραγματικά θα έρθουν και θα λεηλατήσουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.   





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.