-->

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν θα αντέξουν με το σύστημα χρηματοδότησης βάσει των διαγνώσεων!

Σημ. Τάδε έφη ο κ. Κυριόπουλος της ΕΣΔΥ. Για φαντάστείτε όταν προβεβλημένα στελέχη του συστήματος "εκφράζουν βάσιμους φόβους", πόσο τραγική θα γίνει η κατάσταση. Μονίμως δε, αναφέρονται ως αίτια η υποχρηματοδότηση και οι ανασφάλιστοι. Δηλαδή (αν διαβάσουμε λίγο πιο "πονηρά"), η απόπειρα ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος-λουκέτου από τη μια και η ανεργία-μαύρη εργασία και κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών για την εργοδοσία από την άλλη.


Τον βάσιμο φόβο του σύμφωνα με τον οποίον τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας δεν θα καταφέρουν να αντέξουν με το νέο σύστημα χρηματοδότησης βάσει των διαγνώσεων, το νομοσχέδιο για το οποίο συζητείται ήδη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εκφράζει την Τετάρτη 27 Αυγούστου στο ygeia360.gr ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ) Γιάννης Κυριόπουλος.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος σημειώνει επίσης στο ygeia360.gr ότι "πρόκειται για ένα σύνθετο και πολύπλοκο σύστημα, για το οποίο απαιτείται φορέας παρακολούθησης και εφαρμογής. Στις περισσότερες χώρες αυτός ο φορέας είναι δημοσίου χαρακτήρα. Η προσπάθεια έχει στόχο να καταστεί αποδοτική η κατανομή των πόρων και το πλέον διαδεδομένο σύστημα είναι το αγγλοσαξωνικό και, ιδιαιτέρως, το αυστραλιανό".

Ο καθηγητής της ΕΣΔΥ υπογραμμίζει, τέλος, ότι "θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος, επειδή εκκρεμεί το ζήτημα των ανασφάλιστων και της υποχρηματοδότησης. Τα μικρά νοοσκομεία της επαρχίας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν".

ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου