-->

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Λεφτά υπάρχουν! πληρώνουν στρατιωτικό γιατρό 3050 ευρώ για εφημερίες ενός μήνα

Είναι αλήθεια πως τραγικά  προβλήματα με τη λειτουργία τους, λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης  αντιμετωπίζουν όλα τα Νοσοκομεία. Κάποια όμως που έχουν μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης για λουκέτο, και δεν έχει καταφέρει ακόμα να τα κλείσει,  πιέζονται ακόμα περισσότερο προκειμένου να καταρρεύσουν μια ώρα αρχύτερα.
   Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει το Φλέμιγκ αλλά και το Νοσοκομείο της Ικαρίας, που χάρη στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και κατοίκων έχουν γλυτώσει ως σήμερα.
Ωστόσο ...Λεφτά υπάρχουν! αλλά όχι για τα νοσοκομεία. Διαβάστε την "περίπτωση" Λήμνου.  

 Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Ισμήνη Λυμπέρη κατάφερε με τη σκαιότατη συμπεριφορά της να διαλύσει νευραλγικά Τμήματα του Νοσοκομείου, ανάμεσα στα οποία η Παθολογική Κλινική, στην οποία δεν απέμεινε πλέον κανένας γιατρός. Στη συνέχεια η κ. Λυμπέρη ήρθε σε συμφωνία με στρατιωτικό γιατρό που έχει ειδικότητα παθολόγου, υπηρετεί στο νησί και επιπλέον διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, προκειμένου εκείνος να καλύπτει ορισμένες εφημερίες, τις οποίες θα πληρώνει το Νοσοκομείο από δικούς του πόρους. Σημειωτέον, ο εν λόγω γιατρός εισπράττει πλήρη μισθό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Βλέποντας το ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο στρατιωτικός γιατρός το Νοέμβριο 2014 κινδυνεύει κανείς να πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο: 3050 ευρώ!! Το ποσό αντιστοιχεί σε μισθούς δύο γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και υπερβαίνει την αμοιβή εφημερίας τεσσάρων γιατρών. Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν να πουν κάτι γι αυτή την πρόκληση; Είμαστε σε αναμονή να δούμε εάν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα θεωρήσει σύννομη αυτή την εξωφρενική δαπάνη..

(Υgeianet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου