-->

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ "ΔΩΡΕΑ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

   Θα είχε περάσει στα "ψιλά" η είδηση ότι ο υπουργός της υγείας στήνει φιέστα με αφορμή την  παράδοση - παραλαβή του Κέντρου Ημερησίας Νοσηλείας "Νίκος Κούρκουλος"  στις 2 μ.μ. της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου, με την παρουσία του ίδιου, της "δωρήτριας "Μαριάννας Ι. Λάτση και του διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου της Αθήνας "Άγιος Σάββας" Νίκου Φαλδαμή.
   Δεν θα είχε κανένα γενικότερο ενδιαφέρον μια τέτοια είδηση με προφανή προεκλογικό χαρακτήρα και δεν θα είχαμε καν ασχοληθεί.
Οι εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα εξοργισμένοι αποκαλύπτουν την αθλιότητα που κρύβεται πίσω από τη φιέστα και έχει στο βάθος της, καλά συγκαλυμμένη την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα με απόσπαση μάλιστα 30 νοσηλευτών από άλλα Νοσοκομεία την ώρα που τα Νοσοκομεία στενάζουν.

Για να καταλάβετε, διαβάστε την  ενημέρωση που μας έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων.


 Θέμα: Κινητοποίηση ενάντια στη προεκλογική φιέστα της συγκυβερνήσης
            Παρασκευή 16/1 13:30
Το ΔΣ  καταγγέλλει τα προεκλογικά ´´ εγκαίνια ´´ που οργανώνει η συγκυβέρνηση. 

τη Παρασκευή 16/1 στις 14:00  στο κέντρο ημερήσιας νοσηλείας(πρώην 6ο ΙΚΑ), παράρτημα του Αγίου Σάββα στην Ασωπίου. 
Πρόκειται για μία θλιβερή και απαράδεκτη προεκλογική παράσταση που στήνουν οι  υπουργοί Γεωργιάδης και Bορίδης με το ίδρυμα Λάτση και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Είναι πρόκληση και κοροϊδία για τους εργαζόμενους , τους καρκινοπαθείς και όλη τη κοινωνία, αυτοί που κατεδάφισαν το ΕΣΥ, που διέλυσαν τα ογκολογικά νοσοκομεία όπως το Μεταξά και το Αγίων Αναργύρων που κλείσανε το πρώην 6ο ογκολογικό ΙΚΑ από το 2011 να το ´´εγκαινιάζουν´´ χωρίς προσωπικό. 
  Μάλιστα ο σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα καταγγέλλει για απόσπαση 30 νοσηλευτών από άλλα νοσοκομεία για να το στελεχώσουν τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία καταρρέουν από τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτών. 3 χρονιά το προσωπικό και των 2 νοσοκομείων μειώθηκε κατά 40% λόγω συνταξιοδοτήσεων ενώ η προσέλευση ασθενών  αυξήθηκε πάνω από 30%. Προφανώς ετοιμάζουν το έδαφος για ιδιωτική λειτουργία αυτού του φιλέτου. Πρόσφατα είναι τα απαράδεκτα γεγονότα στα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του ευαγγελισμού με τα ΜΑΤ να δέρνουν και να τραυματίζουν εργαζόμενους. Μήνες μετά αυτά τα χειρουργεία δε λειτουργούν.   
Στηρίζουμε τη στάση εργασίας που καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα τη Παρασκευή 13:00 με 15:00 και τη συγκέντρωση 13:30 στο χώρο των εγκαινίων. Απαιτούμε να σταματήσουν τον εμπαιγμό με κούφια επικοινωνιακά εγκαίνια. Απαιτούμε χρηματοδότηση μαζικές προσλήψεις και πλήρη επαναλειτουργία των νοσοκομείων και των δομών που κλείσανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου