-->

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΠ.

Απαράδεκτη και σχιζοφρενική είναι η απόφαση του Υπουργείου να εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Ακόμα και να ήθελε να το κάνει κάποιος δεν θα μπορούσε καθώς όλοι ξέρουμε πως το περιβόητο "σύστημσ" είναι σε μαύρα χάλια ενω ο εξοπλισμός δεν είναι καλύτερος ούτε επαρκής. Βρήκαν τρόπο οι φωστήρες να αποθαρύνουν τους ασθενείς να προσέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία και να στρέφονται...αλλού. Όσοι μπορούν να πληρώσουν. Οι άλλοι ας περιμένουν πότε θα τυπωθεί η συνταγή.
Από τις πολλές δηλώσεις που έγιναν για το θέμα (ούτε μια δεν υπερασπίζεται την απόφαση) αναρτούμε την παρακάτω.

"Πολιτικοί προϊστάμενοι των νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι ο κ. Μάκης Βορίδης και ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Δεν είναι ούτε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ούτε η τρόικα! Και επειδή οι κ.κ. Βορίδης και Γρηγοράκος έχουν την αρμοδιότητα, καλό θα ήταν να ασχοληθούν και να σταματήσουν την απαράδεκτη εντολή για εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του ΕΣΥ". Αυτό δηλώνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στο ygeia360.gr ο λαμπρός νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Πάνος Παπανικολάου, μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο οποίος κατήγγειλε δημοσίως το πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου την απίθανη εντολή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Σημ. Δίκιο έχει ο γιατρός, αλλά εκφράζουμε επιφυλάξεις για το ποιός είναι ο πραγματικός πολιτικός προϊστάμενος Υπουργείου Υγείας...

Από ygeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.