-->

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Περαιτέρω μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις ζητά το ΔΝΤ!


Παίρνουμε πολλά, φορολογούμαστε λίγο και οι συντάξεις είναι ψηλές! λέει το ΔΝΤ με το οποίο επιμένουμε να υπογράφουμε ...επωφελείς συμφωνίες!

Επανέρχεται στις θέσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, σημειώνοντας την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και εξορθολογισμού στην καταβολή των συντάξεων.
"Περισσότεροι από τους μισούς μισθωτούς εξαιρούνται από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου ατομικού εισοδήματος στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (με εξαίρεση την Ελλάδα) που είναι 8 τοις εκατό", αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΝΤ σε προσθήκη στο πρόσφατο άρθρο των Mωρίς Όμπστφελντ και Πόουλ Τόμσεν στο Blog του Ταμείου.
"Απόρροια αυτής της στενής φορολογικής βάσης στη φορολογία ατομικού εισοδήματος είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι μη-βιώσιμα υψηλοί σε όλο τους το φάσμα, περιλαμβάνοντας όχι μόνον στη φορολογία του εισοδήματος, αλλά επίσης και τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και άλλους φορολογικούς συντελεστές (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος Εταιρειών, κλπ.)", προσθέτει το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, το Ταμείο κάνει λόγο για ένα "γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα", ενώ υπογραμμίζει ότι "ο ισχυρισμός ότι οι υψηλές συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα είναι κατά κάποιον τρόπο δικαιολογημένες επειδή οι στοχευμένες κοινωνικές παροχές είναι τόσο χαμηλές χάνει εντελώς το νόημα: οι στοχευμένες παροχές είναι ανεπαρκείς επειδή ακριβώς οι συνταξιοδοτικές παροχές διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα".

Από: Fpress (επισημάνσεις και σχόλια δικά μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.