-->

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Χειρουργεία τέλος στο Λαϊκό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018! Γιατί μπλόκαρε το νοσοκομείο

Μπλοκαρισμένη είναι η λίστα χειρουργείου σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας το Λαϊκό.
(Σημ.δική μας:  Πάντως στο Σισμανόγλειο και στην Πτ. Μπόμπολα, υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ αίθουσες χειρουργείου ΚΕΝΕΣ. Άρα Χειρουργικές Αίθουσες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και μνημόνια και προσωπικό που δεν προσλαμβάνεται ώστε να ανοίξουν και να έχει πρόσβαση ο κόσμος...Αυτά για να μη χάνουμε το δάσος!) 

    Σε αναμονή για μήνες θα πρέπει να μείνουν όσοι ασθενείς πρέπει να χειρουργηθούν στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς η λίστα χειρουργείου έχει μπλοκάρει από τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι ήδη στην αναμονή.
Αποτέλεσμα είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλής Χαρμανίδης να αποστείλει έγγραφο σε όλους τους Διευθυντές των χειρουργικών κλινικών ώστε να ενημερώνουν τους ασθενείς πως θα μπορούν να μπουν στη λίστα αναμονής για επέμβαση μετά τον Φεβρουάριο.


Η πολύμηνη αναμονή οφείλεται σύμφωνα με τα όσα είπε στο HealthReport.gr ο κ. Χαρμανίδης, στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι ασθενείς για να χειρουργηθούν στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθως διαθέτει από το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.
Συνέπεια είναι να οδηγούνται ασθενείς ακόμη και από την επαρχία στο Λαϊκό για να χειρουργηθούν, με συνέπεια όμως να μην επαρκούν οι ώρες και τα τραπέζια του χειρουργείου για να εξυπηρετηθούν όλοι.
[...]
Νοσοκομεία στο …κόκκινο
Πάντως πολλά νοσοκομεία έχουν στερέψει ήδη από ρευστό καθώς τελείωσαν τα κονδύλια που είχαν στη διάθεσή τους. Μάλιστα σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ), φέτος τα λιγοστά κονδύλια τελείωσαν ήδη από τον Οκτώβριο σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν τελειώσει από τον Νοέμβριο.
Όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο κ.Πάνος Παπανικολάου Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση τις τελευταίες ημέρες για να μπορέσουν να συνεχίζουν τη λειτουργία τους και από το υπουργείο Υγείας τους έχουν δοθεί ελάχιστα ποσά.
Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ)
-Στο Γενικό Αθήνας «Γεννηματάς» το κονδύλι έχει ήδη εξαντληθεί από 15 Σεπτέμβρη
-Στο Γενικό Νίκαιας – Πειραιά τα κονδύλια τελείωσαν και δόθηκαν την τελευταία στιγμή κάποια ποσά για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.
-Στον Ευαγγελισμό επίσης φτάνει μόνο για 15 μέρες ακόμα
-Στο Αττικό πρακτικά έχει ήδη μηδενιστεί (απομένουν μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ)
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου