-->

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ογκολογική κλινική ζητά και το Νοσοκομείο Καβάλας

Εκατοντάδες κάτοικοι της Δράμας σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, για να μεταφέρουν ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας για τη δημιουργία ολοκληρωμένης Ογκολογικής Μονάδας στο νοσοκομείο της πόλης. 

Κρατώντας ροζ μπαλόνια στα χέρια, πολίτες όλων των ηλικιών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μήκους περίπου 1,2 χλμ, που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην είσοδο του Νοσοκομείου Δράμας.[...]
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, Ευγενία Σαραφίδου, «οι ασθενείς με καρκίνο αναγκάζονται να ταξιδέψουν, από τη Δράμα, σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη ή Θεσσαλονίκη, επιβαρυνόμενοι ένα μεγάλο κόστος. [...]
 Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου είναι 1.078 μέλη, ενώ υπάρχουν και 120 αρωγά μέλη. Οι αριθμοί αυτοί φέρνουν τον Δραμινό Σύλλογο στη δεύτερη θέση όσον αφορά το μέγεθος, μετά από
αυτόν της Θεσσαλονίκης, σε Μακεδονία και Θράκη».
Στην πλατεία Ελευθερίας οι Δραμινοί υπέγραψαν το αίτημα του Συλλόγου το οποίο χέρι-χέρι μεταφέρθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου, Νίκου Λιάτση, ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό τους για τη δικαίωση του αιτήματός τους.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας αντιμετωπίζει θετικά την υλοποίηση του αιτήματος, ενώ, σύμφωνα με την κ. Σαραφίδου, δεσμεύσεις έχουν δοθεί και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο προσανατολίζεται στη δημιουργία και Β' Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με την ταυτόχρονη πρόσληψη και ενός γιατρού ογκολόγου.

Ξεχωριστή ογκολογική κλινική ζητά και το Νοσοκομείο Καβάλας

Την ίδια στιγμή πάντως, εκτός από τη διεκδίκηση Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Δράμας, αναδείχθηκε και το αίτημα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που ζητά τη δημιουργία ξεχωριστής Ογκολογικής Κλινικής.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Τάσο Καρασαββόγλου, «στο ΓΝ Καβάλας έρχονται πολλοί καρκινοπαθείς από τη Δράμα, την Ξάνθη και τις Σέρρες και αυτό γιατί έχει ένα πολύ καλό Ογκολογικό Τμήμα το νοσοκομείο μας. Αυτό που σκεφτόμαστε στο πλαίσιο της πρότασής μας για το νέο οργανισμό του νοσοκομείου είναι η ανάπτυξη του Ογκολογικού Τμήματος σε Ογκολογική Κλινική, προκειμένου να μπορούν και οι ακτινοθεραπείες να γίνονται εδώ, αφού οι ασθενείς γι' αυτό μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη. Άρα εμείς θέλουμε την πλήρη ανάπτυξη του Ογκολογικού Τμήματος σε μια κλινική κι αυτό το ζήτημα θα το θέσουμε στο επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την κυβέρνηση».
Και ο κ. Καρασαββόγλου συμπληρώνει ότι «το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας δέχτηκε την τελευταία διετία για θεραπεία πάνω από 10.000 ασθενείς και περιστατικά που αγκαλιάσαμε και προστατέψαμε. Έχουμε να κάνουμε μ' ένα ζήτημα πολύ σημαντικό και θέλουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους να προσφέρουμε όσο γίνεται περισσότερα, ακόμη και χωροταξική άνεση. Γιατί στο Ογκολογικό Τμήμα οι άνθρωποι δεν εξυπηρετούνται, όπως θα έπρεπε. Χρειάζεται ο καθένας να έχει το κρεβάτι του, να αναπαυθεί λίγο μετά από τη δύσκολη χημειοθεραπεία. Επιπλέον, περίπου 150 άτομα το 2016 έφυγαν από τον ΓΝ Καβάλας για άλλου είδους θεραπεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη. Είναι λοιπόν ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε στην ολότητά του. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες αν το παλέψουμε».


health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.