-->

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Με ευθύνη της ΑΔΕΔΥ η νομική στήριξη στους υπαλλήλους αν εμποδιστεί η προαγωγή τους”

ΑΔΕΔΥ: Νομική στήριξη στους υπαλλήλους που θα εμποδιστεί η προαγωγή τους
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναλαμβάνει ότι η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια με ευθύνη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
"Για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και νομική στήριξη – δικαστική προσφυγή στην περίπτωση που σε κάποιους απ' αυτούς στερηθεί το δικαίωμα προαγωγής, βάσει της νομοθετημένης τροπολογίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενόψει και της αυριανής μεγάλης κινητοποίησης της, για το ίδιο θέμα.
Η ανακοίνωση

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, που συνεχίσουν να στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».
Από τις 11/09/2017 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους εργασίας, με τη συμμετοχή και του μεγαλύτερου τμήματος προϊσταμένων και διευθυντών. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, ομόφωνα στις περισσότερες περιπτώσεις, καταγράφουν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων να ακυρώσουν στην πράξη τις αυταρχικές - απεργοσπαστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης. Οι «ευσεβείς πόθοι» της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, για το ότι «η πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων θέλει να αξιολογηθεί», για μια ακόμη φορά, δεν εκπληρώνονται.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν και το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
Απευθύνεται ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλεί να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπεια μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα κοινωνικά αγαθά.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναλαμβάνει ότι η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια με ευθύνη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ."

 Σημ. Δεομένου ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται στα δικαστήρια, καλή και η νομική βοήθεια, αλλά η σπουδή κάθε συνδικαλιστικού οργάνου, και της ΑΔΕΔΥ, θα πρέπει να είναι κυρίως πως δεν θα περάσει ο νόμος στην πρξη, με αγώνες καί συμμετοχή των εργαζομένων και όχι των δικαστηρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου