-->

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Δεν φτάνουν οι νοσηλευτές για να κάνει εφημερία η ψυχιατρική κλινική του Αιγινήτειου»

Σημ. Με αφορμή την παρακάτω είδηση που αφορά και εμάς, έχουμε να παρατηρήσουμε πως παρά την απογοήτευση της περιόδου, που βάζει τους εργαζόμενους στο...καβούκι τους, η ανάγκη πάντα αναδεικνύει το μόνο σίγουρο δρόμο για τους εργαζόμενους, όταν οι "συνενοήσεις" και τα "κανονίσματα" συνήθως είναι εις βάρος τους. Με απεργίες και κινητοποιήσεις μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτή η αναγκαιότητα επέβαλλε και στους συναδέλφους να διεκδικήσουν λύσεις στην έλλειψη προσωπικού που τους εξοντώνει. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση και για μας όλους...  

ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8 το πρωί έως τις 12 Το μεσημέρι απαντούν οι νοσηλευτές της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αθήνας «Αιγινήτειο»

Σήμερα, πρώτη ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο του νέου πιλοτικού συστήματος της ψυχιατρικής εφημερίας του λεκανοπεδίου.
 Οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι η κλινική θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από τις εφημερίες λόγω της δραματικής υποστελέχωσής της. Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες (1η Οκτωβρίου) εισάγει νέες κλινικές στις εφημερίες όπως αυτή του Αιγινητείου και προσθέτει επιπλέον εφημερίες τροποποιώντας τις ημέρες και τον αριθμό των υπαρχουσών εφημεριών.

 ΕΙΝΑΠ: «Δραματική η κατάσταση»

 Την ίδια ώρα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) περιγράφει την τραγική κα¬κατάσταση. Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, υπάρχουν 500 κρεβάτια στο λεκανοπέδιο, π πληρότητα των οποίων ξεπερνά το 140%, με συνέπεια ασθενείς να στοιβάζονται σε ράντζα, σε απαράδεκτες συνθήκες. Έξι αηό τα εννιά ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα περιοχές ολόκληρες να μένουν ακάλυπτες. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην ψυχική υγεία είναι υποτυπώδης και για έτη πολλά αποτελεί «προνομιακό χώρο» διαφόρων ΜΚΟ, ενώ δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι για ξεχωριστές περιπτώσεις με συνέπεια να είναι δίπλα δίπλα κατεσταλμένοι και διεγερτικοί ασθενείς. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι ελάχιστο και οι άπειρες εφημερίες γιατρών και οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών είναι ο κανόνας. Οι γιατροί ζητούν να ανοίξουν άμεσα οι δομές ψυχικής υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια για να αποσυμφορηθούν οι ψυχιατρικές κλινικές, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων) και να αναπτυχτούν δομές ΠΦΥ και ψυχιατρικοί ξενώνες. ΝΤΑ.Β

Από την Εφημ. των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.