Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η αντίστροφη μέτρηση για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται πως έχει ξεκινήσει, καθώς πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες.Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από νέο φορέα, με διαδικασίες εξπρές, ώστε να μην υπάρξει κενό κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η εντολή για την «κάθαρση» και την αναγέννηση του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται να ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει το «Έθνος».
Ήδη έχει συσταθεί ειδική ομάδα επιστημόνων η οποία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο «νέου» ΚΕΕΛΠΝΟ, απαλλαγμένου από τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και με σύγχρονη δομή. Σε περίπου ένα μήνα η ομάδα αναμένεται να παραδώσει τις εισηγήσεις της για τη δημιουργία του νέου φορέα στους πολιτικούς προϊσταμένους και το πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως και να ξεκινήσει η υλοποίηση του.
Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του νέου φορέα έχει τεθεί ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ενώ η επιστημονική ομάδα συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.
Το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα ονομάζεται διαφορετικά για να σηματοδοτηθεί και η νέα εποχή, θα ασχολείται με το σύνολο των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. Πάντως δεν αναμένεται να θυμίζει σε τίποτε τον παλιό φορέα σε επίπεδο δομής και οργάνωσης, αλλά θα αποτελεί έναν σύγχρονο φορέα του υπουργείου Υγείας, υψηλών προδιαγραφών. Πιθανότατα θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του «Έθνους», έχει αποφασισθεί να γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα, ενώ όσοι είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του τομέα της υγείας, θα παραμείνουν εκεί και δε θα επιστρέψουν.
Από: healthreport
Σημ. Δηλαδή, σα να λέμε, φτάνει να αλλάξουμε όνομα και οργανόγραμμα σε έναν οργανισμό με κακό παρελθόν για να εξυγιανθεί; Εμάς πάντως, μας θυμίζει την εξυγίανση που έκανε κάποτε παλιά το κράτος στις ...<<προβληματικές>> επιχειρήσεις. Αφού δηλαδή τις ξεχρέωνε και τις έστηνε, τις ξανάδινε στους παλιούς ιδιοκτήτες της για να τις ξαναχρεώσουν (θησαυρίζοντας οι ίδιοι). Κρατάμε εμείς την απορία μας και αφήνοουμε το χρόνο να μας διαψεύσει...
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.