-->

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 88 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!!!

 Με τη συμμετοχή και του Σωματείου μας, ανάμεσα σε πολλά ακόμα σωματεία και μαζικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε χτές η απεργιακή συγκέντρωση των 88 καθαριστριών του Αγ. Σάββα που ζητούν να μην να απολυθούν.  Καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους, ο κίνδυνος της απόλυσης είναι άμεσος σύμφωνα με το ανθρωποφάγο σύστημα των ελαστικών και επισφαλών σχέσεων εργασίας.
Οι καθαρίστριες, έχουν πλατιά τη συμπαράσταση όχι μόνο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και πλήθως Σωματείων Νοσοκομείων και όχι μόνο. 
   Νομίζουμε πως γίνεται κατανοητό ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντί για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, δεν στοχεύει μόνο στην ανακύκλωση της φτώχειας, στη διάσπαση και αποδυνάμωση των εργαζομένων, αφού <<Ο θάνατός σου η ζωή μου>>. Στοχεύει και στην κατάργηση στο άμεσο μάλιστα μέλλον της μονιμότητας, στη φτωχοποίηση ακόμα περισσότερο όσων θα έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται, με μισθούς ψίχουλα, μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και διαρκές κυνηγητό αχρείαστων τις περισσότερες φορές - και ακριβών - "προσόντων".
 Έτσι, η αλληλεγγύη στις καθαρίστριες που το σύστημα προορίζει για "ανακύκλωση" εκτός από καθήκον είναι και ζωτική ανάγκη για τον αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα.
   Σήμερα στον Αγ. Σάββα, αύριο στο ΕΛΠΙΣ, μεθαύριο στο Φλέμιγκ... Το γαϊτανάκι των απολύσεων θα συνεχιστεί και το συμφέρον όλων των εργαζομένων, επικουρικών, συμβασιούχων, μόνιμων είναι από κοινού να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε να μην απολυθεί κανείς σημερινός εργαζόμενος στα νοσοκομεία όπου και να δουλεύει, να αποκτήσει μόνιμη δουλειά όπως δικαιούται.
   Όπως εξηγούν και παρακάτω οι εργαζόμενες και το Σωματείο, αλλά διαπιστώσαμε και εμείς κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε στη Διοίκηση, έχουν θορυβηθεί από την επιτυχία της απεργίας, σε σημείο που να χρησιμοποιούν κάθε μέσο, εκβιασμό και τρομοκρατία για να τη σπάσουν Είναι χαρακτηριστικό πως η διοίκηση μαγείρεψε τις καταστάσεις, έβαλε Ρεπό στους απεργούς και τη σχεδόν 100% συμμετοχή την έβγαλε 4%!!! 
Απόδειξη πως φοβούνται τον ενωμένο αγώνα των εργαζόμενων, απόδειξη πως όσο πλαταίνουν οι κινητοποιήσεις μας, ακόμα και μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να Νικήσουμε!

Παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα για την εξέλιξη της απεργίας από τις ανακοινώσεις του Σωματείου του Α. Σάββα και των συναδέλφων απεργών.

 Συνεχίζεται η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των 88 καθαριστριών του νοσοκομείου Αγ. Σάββας που ξεκίνησαν την Πέμπτη 7/3, την δεύτερη 48ωρη απεργία μέσα σε μια βδομάδα.
   Οι καθαρίστριες αφού από το πρωί έκαναν περιφρούρηση και μετά συνέλευση που επιβεβαίωσε τη δυναμική της απεργίας βγήκαν στο προαύλιο κρατώντας το πανό του σωματείου.
   Σήμερα Παρασκευή 8/3, 2η μέρα της 48ωρης, απεργίας μετά την πρωινή περιφρούρηση οι καθαρίστριες/ες του Αγ. Σάββα έχουν αποφασίσει να κατέβουν όλες μαζί με πούλμαν στην απεργιακή συγκέντρωση για τις 8 Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 2μμ, πλ. Κλαυθμώνος.
   Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 7/3 πρώτη μέρα της απεργία κανείς δεν μπήκε για δουλειά παρα μόνο τα 20 άτομα του προσωπικού ασφαλείας. Παρά τις τεράστιες πιέσεις και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων που εξαπέλυσε ο διοικητής του νοσοκομείου Δενδραμής που από το πρωί εκβίαζε τις καθαρίστριες και έπαιρνε τηλέφωνα τους διευθυντές των κλινικών για να μην αφήσει όσους από το υπόλοιπο προσωπικό ήθελαν να απεργήσουν στο πλευρό των καθαριστριών.
Παρά τα τερτίπια του διευθυντή, η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργία είχε 100% επιτυχία, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου με την παρουσία προέδρων και συνδικαλιστών από πολλά νοσοκομεία της Αττικής.
 Δεκάδες είναι τα ψηφίσματα συμπαράστασης που έχουν φτάσει στον Αγ. Σάββα από μεγάλα σωματεία όπως αυτό των εργαζόμενων στην Intracom, στο ΜΕΤΡΟ, από την ΠΟΣΠΕΡΤ, από συλλόγους εκπαιδευτικών, από πολλούς φοιτητικούς συλλόγους μεταξύ αυτών και του Συλλόγου των φοιτητών της Φιλοσοφικής. Πολύ σημαντικά είναι και τα ποσά που έχουν μαζευτεί στο απεργιακό ταμείο που έχει ανοίξει εδώ και τρεις μέρες για τη στήριξη του αγώνα των καθαριστριών. Μεγάλα ποσά από τα σωματεία τους στο απεργιακό ταμείο κατέθεσαν οι συνδικαλιστές συμπαραστάτες που ήρθαν στην συγκέντρωση και έστειλαν αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Μεταξύ αυτών που πήραν το λόγο και μίλησαν στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος ο Πρόεδρος του συλλόγου των εργαζόμενων στο νοσοοκομείο ΕΛΠΙΣ Λευτέρης Πανάρετος, του συλλόγου των εργαζόμενων στο Αττικό νοσοκομείο Μιχάλης Ρίζος, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Αμαλία Φλέμινγκ Δημήτρης Περίχαρος, ο αναπληρωτής γραμματέας εργαζόμενων από το Πάιδων Πεντέλης Παναγιώτης Μήτσιου, αντιπρόσωποι του σωματείου του Αγλ. Κυριακού και του Γεννηματάς που έφεραν 200 ευρώ για το απεργιακό ταμείο. Το παρόν έδωσε και ο ο Μιχάλης Μηλιτσακάκης από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που δήλωσε ότι είναι ανάγκη τώρα η ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε απεργία και για τις καθαρίστριες του Αγ. Σάββα και για όλους τους συμβασιούχους του δημόσιου τομέα. Σε όλες τις ομιλίες έγινε ξεκάθαρο πως η μάχη των καθαριστριών του Αγ. Σάββα είναι μάχη σύμβολο για όλους τους συμβασιούχους που είναι όμηροι της ανακύκλωσης της εργασίας και κάθε λίγο και λιγάκι απολύονται για να προσληφθούν στη θέση τους άλλοι, που και αυτοί αργά ή γρήγορα θα απολυθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.