-->

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας προχωράνε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, προχωράει άμεσα σε νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στην καθαριότητα πετώντας έξω από τον διαγωνισμό (σύμφωνα με την ωμή ομολογία της Διοίκησης του νοσοκομείου) τους δεκάδες εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν σε αυτήν την υπηρεσία.
Ανακυκλώνουν την ανεργία και την επισφάλεια αντί να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα όχι μονάχα στον Άγιο Σάββα αλλά και σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως ζητάνε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.
Οι απολύσεις 88 εργαζόμενων στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα, και σε πολλά ακόμη νοσοκομεία που έχουν κάνει συμβάσεις χωρίς εργολάβο, με πρόσχημα τον ΑΣΕΠ, είναι κυβερνητική επίθεση. Μπορεί ο εντολοδόχος κυβερνητικός διοικητής να μπαίνει μπροστά σε αυτή την επίθεση, αλλά είναι δεδομένο πως έχει τις πλάτες της κυβέρνησης που επιτίθεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους της καθαριότητας σε όλη την Ελλάδα.
Αυτές οι μεθοδεύσεις ξεσήκωσαν τις καθαρίστριες μέσα στο νοσοκομείο. Με συνελεύσεις δημιούργησαν επιτροπή αγώνα και κατέληξαν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Φλεβάρη που την συνέχισαν και την Παρασκευή 1 Μάρτη.
Έγινε υποδειγματική οργάνωση της απεργίας. Από τις έξι το πρωί όλοι οι απεργοί της καθαριότητας βρέθηκαν στην περιφρούρηση. Ήταν μια σκληρή περιφρούρηση που ανέδειξε ότι οι καθαρίστριες δεν είναι εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας και πως η καθαριότητα είναι το άλφα και το ωμέγα στη λειτουργία ενός νοσοκομείου.
Έγινε ξεκάθαρο σε όλους πως ανοίγει μια σκληρή μάχη απέναντι στην επιλογή να μεγαλώσει η ελαστική εργασία με συμβασιούχους σε όλο το δημόσιο. Πρόκειται για κεντρική κυβερνητική επιλογή και γι'αυτό αυτή η μάχη είναι συνολικά κρίσιμη για το τι θα γίνει με τους συμβασιούχους. 
Την Δευτέρα 4 Μάρτη στις 10 πμ οι εργαζόμενες στην καθαριότητα έχουν νέα συνέλευση για να κλιμακώσουν την βδομάδα που μας έρχεται.
Χρειάζεται να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Αν περάσουν οι απολύσεις αυτών των καθαριστριών θα είναι πλήγμα συνολικά στη μάχη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και ειδικά για τον συνδικαλισμό στον Αγιο Σάββα που έχει δώσει εμβληματικές μάχες σε αυτό το μέτωπο τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.