-->

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Nα αρθεί ο αποκλεισμός των Νοσηλευτών-τριών ΤΕ και των Μαιών από τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση  επαναδιατυπώθηκε με σαφήνεια και διευρύνθηκε η άρση του αποκλεισμού των Νοσηλευτών ΤΕ από τις θέσεις ευθύνης (προσϊσταμένων, τομεαρχών, διευθυντών-τριων) των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Ένας αποκλεισμός όμως που δεν καταργήθηκε, είναι αυτός από τα επιστημονικά συμβούλια των δημόσιων Νοσοκομείων. Η ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 9 του νόμου 3329/2015) προβλέπει ότι  «Σε κάθε νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστάται εννεαμελές Επιστημονικό Συμβούλιο που αποτελείται από:…ζ) Έναν Νοσηλευτή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με βαθμό τουλάχιστον Γ’, και ελλείψει αυτού έναν Νοσηλευτή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή μαία ή επισκέπτρια υγείας με βαθμό τουλάχιστον Γ’, που εκλέγεται από όλους τους νοσηλευτές και μαίες του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή του.».
Με την πρόβλεψη αυτή οι Νοσηλευτές ΤΕ και οι Μαίες είναι αποκλεισμένες από την εκλογή στα επιστημονικά συμβούλια, παρότι έχουν δικαίωμα ψήφου.
Με δεδομένο ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, πρόκειται για έναν αντιεπιστημονικό και άδικο αποκλεισμό, που η κυβέρνηση θα πρέπει να άρει.
Επίσης οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου της δημόσιας υγείας θα πρέπει να απαιτήσουν την άρση του συγκεκριμένου άδικου αποκλεισμού.

Apo!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.