-->

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15 ΜΑΡΤΗ

  (Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις 
συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. 
Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)
Στη συνέχεια η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για την εξέλιξη της απεργίας της 15ης Μάρτη '19.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 14/3 παρά τα τεράστια προβλήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία (απολύσεις καθαριστριών, ελαστικές σχέσεις εργασίας - χτύπημα της μονιμότητας, ανθυγιεινό, αξιολόγηση, μισθοί-δώρα, έλλειψη προσωπικού κ.λ.π.) δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η ηγεσία της δεν ενδιαφέρεται, διαχρονικά, για τους εργαζόμενους και το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη αλλά για μικροπολιτικά οφέλη από την εκλογική φθορά της κυβέρνησης, ( βάσει των σημερινών συσχετισμών, καθώς σε επόμενη φάση είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει στάση). Έχει δηλαδή μετατρέψει το συνδικαλιστικό μας όργανο σε παράρτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) μέσω ενός προσχηματικού καυγά.

Για αυτό άλλωστε η ηγεσία αυτή που νοιάζεται μόνο για την αναπαραγωγή της, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά καθεστώτος, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της έχουν γυρίσει την πλάτη.
Για αυτό η ηγεσία αυτή, μακριά όπως είναι από το καθημερινό ξεθέωμα και την εντατικοποίηση της δουλειάς, βρίσκει τελικά πρόθυμους συνομιλητές στα υπουργεία και νοιάζεται μονάχα για την προβολή της από τα ΜΜΕ – εξ ου και οι θετρινίστικες γελοιότητες που έχουν πάρει τη θέση των πραγματικών αγώνων.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη είχαμε:

- Στην κεφαλή της πορείας ένα ανεκδιήγητο, γελοίο και παρακμιακό πανό χωρίς αιτήματα - στόχους πάλης!

- Προσπάθεια δημιουργίας αντιπαράθεσης μεταξύ των καθαριστριών που απολύονται από το χώρο των Νοσοκομείων και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον σχεδόν τρίχρονο αγώνα τους. Αντί δηλαδή να προβάλουν το αγωνιστικό παράδειγμα που έφερε τη νίκη, έφτασαν να τις καταγγέλουν που δεν απολύθηκαν! (Τέτοιου είδους "συνδικαλιστές" είναι).

- Δεν έλλειψε και το κλασσικό «ντου» στο υπουργείο εργασίας - υπό των ήχο …τυμπάνων!

- Ούτε βέβαια η ξεδιάντροπη επίθεση σε όσους αντέδρασαν στη φιέστα τους.

Τούτη όμως τη φορά, ξεπέρασαν κάθε όριο καθώς θέλησαν να μπλέξουν τους εργαζόμενους σε εθνικιστικές κινήσεις για τις κάμερες, εν αγνοία των διαδηλωτών! Προχώρησαν λοιπόν, στη διάρκεια της εργατικής κινητοποίησης, σε εθνικιστική προπαγάνδα χωρίς κανένα ενδοιασμό, πραγματοποιώντας στάση και κατάθεση λουλουδιών και ενός πλακάτ στο γνωστό γλυπτό του Δρομέα! Εκμεταλλεύτηκαν δηλαδή τον αντιδραστικό σκυλοκαυγά των ημερών για να σπείρουν με τη σειρά τους το εθνικιστικό δηλητήριο.

Παρά την αρχική αμηχανία, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστές και διαδηλωτές που πέταξαν τα λουλούδια και το πλακάτ από το γλυπτό, προς απογοήτευση των δημοσιογράφων που έχασαν τη μπουκιά μέσα απ’ το στόμα! Όμως, οι αντιδράσεις αυτές δεν γενικεύτηκαν, καθώς ακόμα και δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα (ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΣΕΚ) επέδειξαν παθητική στάση και απροθυμία απάντησης στην πρόκληση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Φτάνει πια !!! Δεν είναι γραφικοί, ούτε ανήξεροι. Αντίθετα, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί μετατρέπουν την Ομοσπονδία μας σε φορέα εθνικιστικής προπαγάνδας.

Να μην επιτρέψουμε άλλη φορά να στήσουν στις πλάτες μας τις επικίνδυνες φιέστες τους.

- Να ξεπεράσουμε την απογοήτευση και την ακινησία που μας έχουν επιβάλει.

- Να πετάξουμε από πάνω μας αυτούς που ήταν όχι μόνο απόντες αλλά και εχθρικοί στους αγώνες μας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και στις μειώσεις μισθών. Αυτούς που σήμερα μετατρέπουν την ΠΟΕΔΗΝ σε κομματικό παραμάγαζο, γελοιοποιώντας παράλληλα τους αγώνες για τα δικαιώματά μας.

- Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να βρούμε το δρόμο για την αντίσταση στη συνεχιζόμενη και από τη σημερινή κυβέρνηση επίθεση, για την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε, σε μια κατεύθυνση αναμέτρησης με την αντεργατική λαίλαπα και αντιπαράθεσης στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

- Χωρίς αυταπάτες για τη σημερινή διακυβέρνηση ή άλλου τύπου κυβερνητικές λύσεις από αυτούς που ψήφισαν, εφάρμοσαν, στήριξαν και στηρίζουν την επίθεση. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.