-->

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις βαθμολογίες στον τίτλο ειδικότητας!


Τι ζητούν:
 Την άμεση απόσυρση της πρόσφατης ρύθμισης που προβλέπει τη βαθμολόγηση των νέων γιατρών στον τίτλο ειδικότητας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ειδικότερα με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπονται βαθμοί για τους νέους γιατρούς που δίνουν εξετάσεις για την ειδικότητα.
Κάτι που δε συμβαίνει πουθενά στον κόσμο όπως εξηγεί στο HealthReport.gr ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου. Μάλιστα όπως διευκρινίζει, τα μέλη της Ομοσπονδίας αναζήτησαν άλλες χώρες που να εφαρμόζεται το σύστημα της βαθμολόγησης αλλά διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει ούτε στην Αμερική, ούτε στην Αυστραλία αλλά ούτε και σε κάποια χώρα της Ευρώπης.
 Κατά τους νοσοκομειακούς γιατρούς το νέο σύστημα θα κρατά δέσμιους τους νέους γιατρούς στους καθηγητές ιατρικής στους οποίους και θα δίνουν εξετάσεις οι γιατροί για την ειδικότητά τους. Στην εξεταστική επιτροπή μόνο καθηγητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις εξετάσεις για την ειδικότητα που θα γίνουν με το νέο σύστημα, θα μπορούν ουσιαστικά να συμμετέχουν μόνο καθηγητές από το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ, αφού το άρθρο 166 προβλέπει ότι καταρχάς οι εξετάσεις θα γίνονται μόνο σε δύο πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιούνται στην έδρα του Προέδρου της Επιτροπής η οποία μπορεί να είναι ουσιαστικά μόνο η πρωτεύουσα και η συμπρωτεύουσα. Έτσι όμως αυτομάτως αποκλείονται από τη συμμετοχή στις εξετάσεις καθηγητές από το Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα.
Γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς αφού τονίζεται ότι όλοι οι νέοι γιατροί θα εξαρτώνται από τις βαθμολογίες των καθηγητών ιατρικής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Μαρία Γλένη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.