-->

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

  (Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται   από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)
Στη συνέχεια η προκ΄΄υρηξη της Ταξικής Πορείας για τη στάση εργασίας της 5ης Μάρτη 19.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 
ΤΟΥ 13ου & 14ου ΜΙΣΘΟΥ. 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΩΝ
-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
<<Το αν, πότε και πώς θα επιστραφούν τα κομμένα δώρα κι επιδόματα αδείας στο Δημόσιο, είναι ζήτημα δικής μας συλλογικής, μαζικής και παρατεταμένης πάλης κι όχι δικαστικών “αγώνων”.>>
<< Να παλέψουμε για την επανακατάκτηση του 13ου & 14ου μισθού. Για την καταβολή στο ακέραιο όλων των αναδρομικών. Για να μην περικοπεί-καταργηθεί το ανθυγειινό σ' όσους το παίρνουν, για την επέκταση και αύξησή του, για τον χαρακτηρισμό χώρων ως ανθυγειινών και την ένταξη κλάδων στα ΒΑΕ.>>
 

Η κυβερνητική απάτη της “κανονικότητας” και των “παροχών” αποκαλύπτεται καθημερινά. Μαζί και η υποκρισία της αντιπολίτευσης. Όλοι τους, συνυπεύθυνοι για τη λεηλασία των δικαιωμάτων και της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων, φόρεσαν την προεκλογική τους στολή και βγήκαν προς άγραν ψήφων. Αμέσως μετά τις εκλογές ετοιμάζουν νέο γύρο αντιλαικής επέλασης για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων αρπακτικών. Άλλωστε οι “εκθέσεις” των ιμπεριαλιστικών κέντρων τονίζουν από τώρα τι μας περιμένει.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν το γαιτανάκι ώθησης στα δικαστήρια, αποπροσανατολίζοντας προς ανώδυνους για το σύστημα δρόμους και καλλιεργώντας αυταπάτες ψεύτικης προσμονής. Αυτοί που μαζί κατάργησαν τα Δώρα στο Δημόσιο και στις συντάξεις, που προχώρησαν σε δεκάδες άμεσες κι έμμεσες μειώσεις μισθών, που πετσόκοψαν το εισόδημα εργαζομένων και λαού, έχουν το θράσος να παριστάνουν ότι “νοιάζονται” πετώντας ένα ξεροκόμματο. Ζητούν απ' τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους μ' εργοδότη το κράτος να “τ' ακουμπήσουν” στους επόμενους διαχειριστές των συμφερόντων της αστικής τάξης και των αμερικάνων κι ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Ταυτόχρονα διαλύουν πάγια και συστηματικά τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, εμπαίζουν τους συμβασιούχους, εμπορευματοποιούν κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιούν φορείς και λειτουργίες, εμπεδώνουν την “αξιολόγηση”-χειραγώγηση-κατηγοριοποίηση και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο πιο φιλικό προς τ' αφεντικά τους και πιο εχθρικό προς το λαό. Ονομαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς δεν προβλέπονται, οι κρατήσεις για εφορία και ταμεία, τα χαράτσια διαρκώς μεγαλώνουν. Δήθεν “σέβονται” τις αποφάσεις της ταξικής αστικής τους δικαιοσύνης, υπαγορεύοντάς τες μέσω των νόμων που ψηφίζουν, παράλληλα με την μόνιμη επωδό πλέον των “αντοχών της οικονομίας”. Το αν, πότε και πώς θα επιστραφούν τα κομμένα δώρα κι επιδόματα αδείας στο Δημόσιο, είναι ζήτημα δικής μας συλλογικής, μαζικής και παρατεταμένης πάλης κι όχι δικαστικών “αγώνων”.

Έλλειψη προσωπικού κι εντατικοποίηση της δουλειάς έχουν γίνει καθεστώς. Προσλήψεις εξαγγέλλονται χωρίς να γίνονται ποτέ. Ο συνδικαλισμός με αγωνιστικό προσανατολισμό είναι υπό διωγμό, το ίδιο και το δικαίωμα στην απεργία. Όποια επιδόματα “την έχουν γλιτώσει” από τη μνημονιακή λαίλαπα βαίνουν προς κατάργηση-δραστική περικοπή. Ανάμεσα σ' αυτά κι αυτό της επικίνδυνης κι ανθυγειινής δουλειάς, με τις παρατάσεις χορήγησής του σ' όσους το παίρνουν μέχρι τις εκλογές ν' αποδεικνύουν την επικείμενη σφαγή του.

Κι όμως, μέσα σ' αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες αρκούνται σε ασύνδετες στάσεις εργασίας λίγων ωρών που δεν κάνουν ούτε οι ίδιοι, σε “συμβολικές” εικονικότητες για να δουν ή να κλείσουν κάποιο ραντεβού με την πολιτική ηγεσία. Υπόλογοι για το που έχουν οδηγήσει το κίνημα με τη γραμμή τους συμβιβασμού και υποταγής, αποτελώντας εδώ και δεκαετίες το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων στα συνδικάτα. Χρήσιμοι για να υπονομεύουν, να ξεστρατίζουν και να ξεπουλούν τους αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων. Πραγματικά άξιος ο μισθός τους.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, μπορούμε να πάρουμε την τύχη και την ζωή μας στα χέρια μας. Να παλέψουμε για την επανακατάκτηση του 13ου & 14ου μισθού. Για την καταβολή στο ακέραιο όλων των αναδρομικών. Για να μην περικοπεί-καταργηθεί το ανθυγειινό σ' όσους το παίρνουν, για την επέκταση και αύξησή του, για τον χαρακτηρισμό χώρων ως ανθυγειινών και την ένταξη κλάδων στα ΒΑΕ. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, ν' αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε, σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το σύστημα και τις δυνάμεις του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!
  • ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ! ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ!
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 12:00-15:00 / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30 ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.