-->

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Να... επιβάλουν πρόστιμο στους ασθενείς στα ράντζα, γιατί δεν τηρούν αποστάσεις

«Στην ταβέρνα κολλάει, στα ράντζα δεν κολλάει»
Η διασπορά κρουσμάτων σε όλη τη χώρα είναι εκτεταμένη, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 7.486 νέα κρούσματα, 664 διασωληνωμένους και 90 θανάτους. 

Οι κραυγές αγωνίας των μαχητών της πρώτης γραμμής από ένα ΕΣΥ γονατισμένο συνεχίζονται. Ενδεικτικές της κατάρρευσης των νοσοκομείων οι αποκαρδιωτικές εικόνες με τα παραταγμένα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου την επομένη της γενικής του εφημερίας – εικόνες τις οποίες δημοσιοποίησε χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). 
Ράντζα είναι στοιβαγμένα σε διαδρόμους και αίθουσες, με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συγχρωτίζονται, κόντρα σε όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου κορονοϊού. «Στην ταβέρνα κολλάει, στα ράντζα δεν κολλάει», σχολιάζουν οι γιατροί, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να... επιβάλουν πρόστιμο στους ασθενείς, γιατί δεν τηρούν αποστάσεις...Ο Νοέμβριος έκλεισε με 2.219 θανάτους, αριθμό υπερδιπλάσιο των καταγεγραμμένων θανάτων του Οκτωβρίου, που ήταν 1.110, ξυπνώντας τις μνήμες του περσινού τραγικού Νοεμβρίου με 1.780 νεκρούς και προμηνύοντας ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο σε σχέση με τον περσινό.
Το γεγονός και μόνο ότι η τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται, αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.
 Η Αττική χθες μέτρησε 2.200 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 1.162, ενώ στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλία με 587 και ακόμη 12 περιφερειακές ενότητες που κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων: Αιτωλοακαρνανία 139, Αχαΐα 213, Εβρος 164, Ημαθία 118, Ηράκλειο 208, Ιωάαννινα 100, Κέρκυρα 124, Κοζάνη 188, Κορινθία 104, Πέλλα 130, Σέρρες 164 και Φθιώτιδα 174.
Την ίδια ώρα, αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων καταγράφηκε σε τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα στην Πάτρα (+80%), στον Αγιο Νικόλαο (+65%), στα Ιωάννινα (+40%) και στη Θεσσαλονίκη (+19%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.
Από την ΕΦ.ΣΥΝ.  της Ν. Βέργου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.