-->

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ "ΒΟΗΘΗΜΑ" & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: ΜΑΣ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΤΕΛΙΚΑ;


<<... 
στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας, η κυβέρνηση «ξέχασε» να συμπεριλάβει τους υγειονομικούς...>>



ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ και ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ. 

   Αν αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν μόνιμες, συνεχείς και όχι έκτακτες ανάγκες να καλύψουν "μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει" και εκείνο που χρειάζονται για να ξεσφίξει λίγο η θηλειά των δανείων, των φροντιστηρίων, των φαρμάκων, της ΔΕΗ, του ενοικίου...της καθημερινής επιβίωσης είναι μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας,   εκείνο που απομένει για συζήτηση είναι τα έκτακτα βοηθήματα...
Σχετικά με αυτά λοιπόν, τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός:
<<... θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ καθώς επίσης και πρόσθετη ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία. >> (πχ δείτε τη διθυραμβική...ενημέρωση από τα "ΝΕΑ" εδώ )

ΒΈΒΑΙΑ , αμέσως μετά, ο κ. Σταϊκούρας είχε «διορθώσει» τις κουβαρντοσύνες του πρωθυπουργού λέγοντας ότι το έκτακτο επίδομα δεν θα δοθεί σε όλους τους υγειονομικούς αλλά μόνο σε αυτούς που βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς. (Δηλαδή πόσα; και σε ποιούς ; ρωτάμε εμείς. Πάνε περίπατο οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για ενίσχυση σε 100.000 υγειονομικούς με μία απλή δήλωση Σταϊκούρα;)

Είτε έτσι πάντως, είτε αλλιώς , στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας, η κυβέρνηση «ξέχασε» να συμπεριλάβει τους υγειονομικούς στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, που θα χορηγηθεί υπό προϋποθέσεις μόνο σε   χαμηλοσυνταξιούχους και αναπήρους (δείτε εδώ)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 
Με αυτά τα δεδομένα αναγκαστικά δημιουργούνται ερωτήματα...και ενδεχόμενα!

1. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ακόμα μία φορά τους Υγειονομικούς. (θυμάστε τα περασμένα Χριστούγεννα - που πάλι έταζαν και δεν έδωσαν τίποτα;) 
Αφού η παροχολογία διαφημίστηκε με το παραπάνω από τα ΜΜΕ - η πλάκα είναι ότι έκαναν και εμβριθείς αναλύσεις- Το όλο θέμα αποδείχτηκε φούσκα , αλλά ο κόσμος έμεινε με την εντύπωση ότι οι υγειονομικοί εκτός από χειροκροτήματα και συγκίνηση για τον αγώνα τους πήραν και λεφτά!   
2. Σκόπιμα μας άφησαν απ' έξω, για να επανέλθουν με τα ψίχουλα (άγνωστο σε ποιούς και τι θα δώσουν) λίγο αργότερα, ώστε να γίνει ακόμα ένας επικοινωνιακός ντόρος.

Πάντως, αργά ή γρήγορα δούμε τί θα γίνει. Όμως η ουσία , από την αρχή είναι άλλη:

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ
ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.