-->

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σε αναμονή της απόφασης της Κυβέρνησης για το ποιοί και πόσα θα πάρουν τελικά...

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η με αριθμό πρωτ. οικ. 2/114892/ΔΕΠ/8-12-2021 εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, για την παροχή οδηγιών αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται μέχρι την έκδοση της κοινής Υπουργικής απόφασης της παρ.10 του άρθρου 18 του ν.4354/2015.  
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ
Αυτό που καταλαβαίνουμε πάντως είναι πως είναι έτοιμη η...πανταχούσα σχετικά με το ποιοί και πόσα θα δικαιούνται από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Το πιθανότερο (και αυτή τη φορά)  είναι ότι θα επιχειρηθεί να γίνει αναδιανομή του ίδιου ή και μικρότερου συνολικά κονδυλίου, ώστε να δοθεί η εντύπωση του...εξορθολογισμού! Ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός (του στυλ: Εγώ τα δικαιούμαι περισσότερο από εσένα και καλά έκαναν και στα έκοψαν...)  μαζί με την επικοινωνιακή θολούρα, θα επιδιώξουν να περάσουν όσο το δυνατό αναίμακτα τη διάψευση όλων των συναδέλφων που περιμένουν να δουν το επίδομα να επεκτείνεται και να δίνεται σε όλους. Το αντίθετο θα γίνει.
Το κυριότερο: Ο χαρακτηρισμός του χώρου ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού που συνεπάγεται λιγότερα χρόνια εργασίας, καλύτερο ωράριο και σύνταξη, προσεκτικά βγαίνει από το ...κάδρο και εξαφανίζεται.
Συνάδελφοι, για όλα, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο αίτημα χρειάζεται να αγωνιστούμε οι ίδιοι. Κανένας κλάδος εργαζομένων που αγωνίστηκε για αιτήματα που του αρνούνταν ή τον κορόιδευαν επί χρόνια δεν βγήκε χαμένος. (Μόνο πρόσφατα θυμίζουμε το νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην efood...)
Γι' αυτό ας μη μας αποκοιμίζουνε διάφοροι καρεκλοκένταυροι (και ορισμένων συνδικαλιστών συμπεριλαμβανομένων) ότι υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές που θα προτείνουν και θα αναδιαμορφώσουν και θα....κάνουν ό,τι τους πει η κάθε κυβέρνηση! 
Απ' αυτούς μόνο χαμένοι θα βγούμε. 
Η ελπίδα μας είναι στη συνολική, συνεχή, επίμονη διεκδίκηση και αγώνα. Μόνο έτσι κερδίσαμε στο παρελθόν, έτσι θα κερδίσουμε και στο μέλλον.
ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.