-->

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ (αλλά μόνο ΑΝ...)

Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε χτες από το Υπουργείο Υγείας αίρεται η απαγόρευση χορήγησης των κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού.
Απ' ό,τι αναφέρει η απόφαση, αυτή η "άρση" αναστολής δεν θα είναι και τόσο "άρση" τελικά. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι θα μπορούν οι συνάδελφοι να πάρουν επιτέλους την άδεια τους που έχουν στερηθεί επί μήνες, ξανά και ξανά τα τελευταία δύο χρόνια.
 Αφού για να εγκριθεί η άδεια των συναδέλφων εκτός από την τυπική αίτηση θα πρέπει να:
[... προηγηθεί θετική εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης, στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος, και σύμφωνη γνώμη του Διοικητή/Προέδρου του φορέα, λαμβάνοντας πάντα μέριμνα, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, με την αυτοπρόσωπη παρουσία ικανού αριθμού υπαλλήλων η ομαλή λειτουργία του φορέα και η κάλυψη των έκτακτων αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19...]
(Τι να πει κανείς; Πως δηλαδή μπορεί να διασφαλίζεται η << αυτοπρόσωπη παρουσία ικανού αριθμού υπαλλήλων >>  εκτός από την πρόσληψη προσωπικου; Και τι φταίει γι' αυτό ο εργαζόμενος που όχι μόνο του κόβουν την άδεια, τον κοροϊδεύν κιόλας κατάμουτρα...)
Είναι λοιπόν μάλλον βέβαιο πως για άλλη μία φορά θα έχουμε τραγελαφικά αποτελέσματα, με τις διευθύνσεις και τις διοικήσεις να δίνουν άδειες όπου και όσο θέλουν. Δε θα είναι δα και η πρώτη φορά που δε θα υπολογίσουν ούτε προϊστάμενους και προγράμματα ούτε την κούραση και την εξουθένωση του προσωπικού που στο κάτω - κάτω δεν φταίει σε τίποτα - σε αντίθεση με αυτούς, που όχι μόνο είναι πραγματικά είναι υπεύθυνοι, αλλά μας πουλάνε και εξυπηρέτηση χριστουγεννιάτικα!
Γι' αυτό πριν αρχίσουν οι πανηγυρισμοί και πριν ορισμένοι βιαστούν να μας πλασάρουν τις καλοσύνες του Υπουργείου ως "χρηστή" διοίκηση, να το ξανασκεφτούν. Πολύ δε περισσότερο να ξανασκεφτούν πριν αρχίσουν να "επενδύουν" σ΄ αυτή την κατάσταση με διακριτική (η εκβιαστική)μεταχείριση.
Κατά τα λοιπά...με "άρση αναστολής" ή χωρίς το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε χρωστούμενες άδειες και ρεπό και οι ασθενείς θα συνεχίζουν - μαζί μ' εμάς - να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη προσωπικού, κρεβατιών, ΜΕΘ...
Η σχετική απόφαση.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.