-->

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: υπενθύμιση απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής

 


 Ανοιχτά ομολογείται πλέον ότι εκατοντάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή υποστήριξε ότι δεν συνεπάγεται αυτό το γεγονός αυξημένη θνητότητα!!!

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την»Κ. Μητσοτάκης, 1/12/21

Δεν πάει πολύς καιρός που ένας άλλος κυβερνητικός βουλευτής, υφυπουργός σήμερα, αναρωτήθηκε: Θέλετε να κάνουμε τώρα ένα πολυτελές ΕΣΥ ;. Τι θα το κάνουμε μετά όταν τελειώσει η πανδημία; 

Όσο η συζήτηση περιορίζεται σε αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο θα περισσεύει ο θάνατος για τον απλό κόσμο που ενώ χρειάζεται φροντίδα είτε λόγω κορονοΐού είτε από άλλη αιτία, βιώνει την εγκατάλειψη και την κατάρρευση των Νοσοκομείων. 

Η αυτονόητη πραγματικότητα, που τεκμηριώνεται με μελέτες, είναι ότι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, δεν λαμβάνουν την παρακολούθηση ούτε τις έγκαιρες και εξειδικευμένες ιατρονοσηλευτικές παρεμβάσεις που χρειάζονται για να μην πεθάνουν (ή αλλιώς, για να μείνουν μονάχα στα "χέρια του Κυρίου..."  που είπε και ένας άλλος κυβερνητικός βουλευτής)

Από τη μια πλευρά, επικαλούνται την επιστήμη για να επιβάλλουν κατασταλτικά μέτρα, πρόστιμα, διαχωρισμούς.
Από την άλλη, αρνούνται βασικά επιστημονικά δεδομένα, όταν δεν τους βολεύουν (όπως για τις ΜΕΘ). Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο: ενισχύεται η ανεμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και δίνεται ευκαιρία σε κάθε σκοταδιστική φωνή. Αυτή η αλλοπρόσαλλη και βάρβαρη πολιτική θα συνεχίσει, γιατί εξυπηρετεί το ξανα-μοίρασμα της "πίτας" σε βάρος της δωρεάν περίθαλψης.

Είναι φανερό πως με προκλητικά ψέματα επιχειρείται να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα: Ότι  στην πραγματικότητα εξελίσσεται μια μαζική δολοφονία από την απροθυμία του συστήματος αυτού να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης και περίθαλψης.
Ότι ακόμη και εν μέσω πανδημίας εκμεταλλεύονται την κρίση για να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε, για να απολύσουν συμβασιούχους και να βάλουν ιδιώτες, για να αγοράσουν πανάκριβες υπηρεσίες από κλινικάρχες που διαλέγουν μάλιστα μόνο τα καθαρά περιστατικά. Για να μην ανοίξουν τα κλειστά Νοσοκομεία και να μην κάνουν προσλήψεις....

Έχουμε χορτάσει ψέματα και θανάτους!


-Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και
επαναφορά στις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας!
-Άνοιγμα των νοσοκομείων που έχουν κλείσει,
άνοιγμα νέων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ!
-Στελέχωση και εξοπλισμός περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας!
-Δωρεάν μαζικός προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.