-->

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι θα γίνει με τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ

Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στην ταλαιπωρία των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, μετά από σχεδόν 3 χρόνια αβεβαιότητας για την εργασιακή σχέση που θα έχουν εντός του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, οι περίπου 400 γιατροί που είχαν «μετακομίσει» σε νοσοκομεία του ΕΣΥ από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο εθνικό σύστημα υγείας και τέθηκαν στο τέλος της άνοιξης σε διαθεσιμότητα, θα παραμείνουν στα δημόσια νοσοκομεία με την εργασιακή σχέση που είχαν στο ΙΚΑ.
Δηλαδή οι συγκεκριμένοι γιατροί θα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία με πλήρη απασχόληση (ωράριο, εφημερίες) αλλά θα έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μισθοί τους θα είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα έχουν δικαίωμα σύνταξης και εφάπαξ από το Δημόσιο.
Σχετικές δηλώσεις έκανε και τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνιδας Γρηγοράκος.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης, σημειώνει ότι η «δέσμευση του κ. Λ. Γρηγοράκου για πλήρη ένταξη και παραμονή μας στα Νοσοκομεία ΕΣΥ με την εργασιακή σχέση που είχαμε, βάσει του Νόμου (μετά την από το 2013 κρίση ΑΣΕΠ και τοποθέτηση μας σε συσταθείσες θέσεις), είναι στη σωστή κατεύθυνση, αποκαθιστά την εις βάρος μας αδικία, βάζει τέλος στις δικαστικές διαμάχες και έχει σαν αποτέλεσμα το αυτονόητο, δηλαδή την ενίσχυση του ΕΣΥ με έμπειρο ιατρικό δυναμικό".
Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης κ.κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης και Παναγιώτης Τρόντζας, αναφέρουν ότι "εμείς οι γιατροί που ενταχθήκαμε στο ΕΣΥ με το Νόμο 3918/2011 σε προσωποπαγείς θέσεις και ταλαιπωρηθήκαμε με όχι μία αλλά 2 διαθεσιμότητες, υπηρετούμε αυτή τη στιγμή αδιαβάθμητοι, βρισκόμαστε σε δικαστικές διαμάχες με την Πολιτεία για το δικαίωμα να διατηρήσουμε την εργασιακή σχέση μη αποκλειστικής απασχόλησης που έχουμε από ετών, ενώ είμαστε χαμηλά αμοιβόμενοι όχι με ειδικό αλλά με Ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς δικαίωμα σύνταξης και εφάπαξ από το Δημόσιο".


Πηγή: http://www.onmed.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.