-->

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών: Επιπλέον άδεια στις μητέρες διδύμων

Τη δυνατότητα στις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους να λαμβάνουν επί πλέον 6μηνη άδεια ανατροφής τέκνου λόγω γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. ως μειωμένο ωράριο εκτεινόμενο έως την ηλικία των έξι ετών των τέκνων, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.
Η υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ53α/2054/37996/7.3.2016 εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από  πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου προσέφυγε προϊσταμένη διεύθυνσης σε δημόσια υπηρεσία, γιατί η υπηρεσία στην οποία απασχολείτο δεν ενέκρινε τη χορήγηση της επί πλέον άδεια ανατροφής τέκνου χρονικής διάρκειας 6 μηνών (λόγω γέννησης διδύμων τέκνων), ως μειωμένο ωράριο.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε τόσο στην υπηρεσία της ενδιαφερόμενης όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία (Οδηγία 2010/18/ΕΕ, άρθρο 5 παρ. 2 Συμφωνίας πλαίσιο για τη γονική άδεια, άρθρο 2 της Οδηγίας 2006/54).
Ο Συνήγορος τόνισε ότι η διάταξη του Ν. 4024/2011, σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ευθύνης μετά από απουσία δύο μηνών, έχει σαν συνέπεια οι εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες κατέχουν θέσεις ευθύνης, να αποστερούνται του δικαιώματος χρήσης αδειών μητρότητας/ανατροφής τέκνων διάρκειας πέραν των δύο μηνών, γεγονός που συνιστά δυσμενή διάκριση. Ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε η επί πλέον 6μηνη άδεια λόγω διδύμων να χορηγείται εναλλακτικά ως μειωμένο ωράριο.

Από: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.