-->

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς των γιατρών από το 2012», έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς των γιατρών από το 2012», έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο ακι ο κύβος ερρίφθη για αντιδράσεις και σε άλλους κλάδους! Αλλά ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών (και τέως Υγείας) Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχτηκε «όλα θα γίνουν, αλλά αφού βγούμε από την αξιολόγηση και τη ρύθμιση του χρέους» σχετικά με την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης στο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 στους μισθούς των εν ενεργεία και στις συντάξεις των συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ με την απόφαση αυτή να βάζει "φωτιά" στα μπατζάκια της κυβέρνησης που πρέπει να βρει ...από κάπου, το λιγότερο 220 εκατ. ευρώ μόνο για το τρέχον έτος, χωρίς να μιλάμε καν για τα αναδρομικά τόσων ετών...
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αναμένεται και απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από προσφυγή για τις περικοπές των περίπου 15.500 εν ενεργεία γιατρών του ΕΣΥ. Κι αν μεν το ΣτΕ αποφανθεί υπέρ των γιατρών, ενισχύεται άμεσα η θέση τους. Αν όμως αποφανθεί αρνητικά, τότε για την υπόθεση θα αποφανθεί το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, σύντομα αναμένεται να δημοσιευθούν και αποφάσεις που δικαιώνουν όχι μόνο τους συνταξιούχους άλλων ειδικών μισθολογίων (ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ), αλλά και εκείνες που κρίνουν αντισυνταγματική την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ανατρέποντας και τον τρόπο υπολογισμού της σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Από την Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.