-->

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΙ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

  Από τους συναδέλφους του Κ.Α.Τ. λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την απεργία της 4/2 και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ενάντια στο (αντι) ασφαλιστικό τερατούργημα που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Είναι φανερό πως ο χαρακτήρας της επίθεσης που δέχονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι σαρωτικός και παρά τις  επι μέρους απόψεις που υπάρχουν στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού κινήματος, η μάχη πρέπει να δοθεί από τους εργαζόμενους με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνέπεια.  Στο πλαίσιο αυτό  ανταποκρινόμαστε και εμείς στο κάλεσμα του Σωματείου των εργαζομένων στο Κ.Α.Τ. για την από κοινού συγκέντρωση στον κόμβο Κηφισσίας - Πεντέλης, με αίτημα την απόσυρση του αντι - ασφαλιστικού εκτρώματος που αν εφαρμοστεί θα σημάνει ακόμα περισσότερες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας. που θα μετατραπούν σε "βοήθημα" και μάλιστα όχι για όλους!  Με μόνη επιφύλαξη το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου χρόνος προετοιμασίας της κινητοποίησης και του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει πλέον στις βάρδιες, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την επιτυχία της. Με την ευκαιρία αυτής της κοινής μας δράσης, το πρόγραμμα  μπορεί να συμπληρωθεί, να εμπλουτισθεί από τα νοσοκομεία μας και να αποτελέσει αφετηρία κοινών μαζικών αγώνων. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου του ΚΑΤ που λάβαμε  το μεσημέρι της Τρίτης.


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κ.Α.Τ.

Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΠΕΜΠΤΗΣ 4 Φλεβάρη αλλά και τους συναδέλφους απεργούς του χώρου μας ! Αυτή  η μέρα ήταν ξεχωριστή. Απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα.
Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένες από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.  Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας.
Το ΔΣ του Σωματείου  καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Παλεύουμε και Απαιτούμε : • Να μην φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και για τους υγειονομικούς .• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεσες προσλήψεις. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
Πρόγραμμα δράσης :uΠΕΜΠΤΗ 11/02/2016 Στάση εργασίας 12 – 3μ.μ.  στο ΜΑΡΟΥΣΙ (προσυγκέντρωση Λ Πεντέλης και Κηφισίας ) Καλούμε τα ΔΣ των Σωματείων των Αμ. Φλέμινγκ -Παίδων Πεντέλης - Αγ. Όλγα - Ογκολογικό και τους φορείς της Περιοχής για απόφαση και συμμετοχή. Την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιούνται ανάλογες συγκεντρώσεις από τα Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής και του Κέντρου. Απόφαση έχει ήδη πάρει το Σωματείο του Σισμανογλείου. 
uΤην  ΤΕΤΑΡΤΗ 17/02/2016 Συμμετοχή του ΔΣ στην Πανελλαδική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων 11π.μ. στο Ξενοδοχείο NOVOTEL που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ.
uΣυμμετοχή την ΠΕΜΠΤΗ 18/02/2016 στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11π.μ. – 3μ.μ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Υγείας 12 το μεσημέρι. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΠΑΚΟΥ ΒΟΥΛΑ                                                                       ΣΤΟΥΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.