-->

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΦΕΤ...ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ!


Μπορεί η κυβέρνηση να υποσχέθηκε ότι δε θα κοπούν μισθοί στο δημόσιο, φαίνεται όμως πως πάντα υπάρχει τρόπος να κουρευτούν οι αποδοχές.

Ενδεικτική η περίπτωση του ΙΦΕΤ, του Ινστιτούτου που παράγει φαρμακευτικές ουσίες αλλά και μεθαδόνη, ενώ μεταξύ άλλων διαχωρίζει τα ληγμένα φάρμακα και πολλοί εργαζόμενοί του εργάζονται στον πυρηνικό αποστειρωτήρα.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΙΦΕΤ θα δουν πλέον το μισθό τους να «κατρακυλά» καθώς κόβεται το ανθυγιεινό επίδομα που λάμβαναν επί χρόνια.
Μάλιστα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ενημερώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες για την εξέλιξη.
Και το ζήτημα είναι – όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της «Νέα Πορείας» -Τμήμα εργαζομένων στο φάρμακο» Γιώργος Κακαριάρης, στο περιβόητο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, και στα ΝΠΙΔ όχι μόνο καταργείται το Ανθυγιεινό επίδομα αλλά «απαγορεύουν στο μέλλον να εκδοθεί και Υπουργική Απόφαση που να το χορηγεί».
Να σημειωθεί ότι επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά είχε κουρευτεί επίσης το ίδιο επίδομα στους εργαζόμενους του ΙΦΕΤ αλλά και σε αντίστοιχους οργανισμούς με το επιχείρημα ότι δεν …γνώριζαν το αντικείμενο της εργασίας τους.
Ωστόσο η τότε διοίκηση του ΙΦΕΤ χορήγησε το ανθυγιεινό επίδομα με αποφάσεις του ΔΣ, ζητώντας ταυτόχρονα μαζί με το Σωματείο των Εργαζομένων από τα αρμόδια υπουργεία να αποκαταστήσουν το λάθος και να εκδώσουν την απαραίτητη υπουργική απόφαση.
«Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί στο παρελθόν δήλωναν ότι έγινε λάθος και θα διορθωθεί. Ωστόσο ουδείς προέβη στη διόρθωσή του. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφαιρεί το επίδομα που δόθηκε μέσω αποφάσεων του ΔΣ του ΙΦΕΤ και απαγορεύει μάλιστα την έκδοση σχετικής απόφασης στο μέλλον» σημειώνει ο κ.Κακαριάρης.
Ο επικεφαλής της «Νέα Πορείας» -Τμήμα εργαζομένων στο φάρμακο», δεν κρύβει τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον του ΙΦΕΤ και περιγράφει: «Καθισμένοι πλέον στα υπουργικά γραφεία, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι στην ΙΦΕΤ ΑΕ που εργάζονται στον πυρηνικό αποστειρωτήρα δεν το δικαιούνται. Οι συνάδελφοι στη συλλογή και διαχωρισμό ληγμένων φαρμάκων δεν κάνουν επικίνδυνη εργασία .Αυτοί που δουλεύουν μέσα στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών και μεθαδόνης κάνουν δουλειά γραφείου. Αυτοί που είναι στα εργαστήρια και στο χημείο βάζουν σφραγίδες σε έγγραφα. Είναι ντροπή».
Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η κυβέρνηση διά του προηγούμενου υπουργού Υγείας Π.Κουρουμπλή διαβεβαίωνε ότι θα αλλάξει τον ΙΦΕΤ και μάλιστα θα ενισχύσει το ρόλο του.
Ωστόσο σήμερα το προσωπικό στον ΙΦΕΤ παραμένει λιγοστό, ενώ οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον καθώς δε γνωρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ινστιτούτο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

1 σχόλιο :

  1. ΌΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΦΕΤ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ... ΒΛΕΠΕ ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (!) ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ... ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ (!) ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.