-->

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟ "ΠΛΑΙΣΙΟ";

Σύμφωνα με το Σωματείο εργαζομένων στο γνωστό "ΠΛΑΙΣΙΟ" , το χαμόγελο κοστίζει ακριβά και είναι , ανεξάρτητα από το τι φαίνεται, πικρό αφού πίσω του κρύβονται οι συνθήκες γαλέρας που έχει επιβάλλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας που αλλάζει κάθε τόσο το προσωπικό ώστε να μην αποκτά ούτε εργατικά δικαιώματα, ούτε την ευκαιρία να συνδικαλιστεί και να γνωριστεί με το διπλανό του. Καμμία σχέση αν είναι καλός υπάλληλος ή όχι. Οι εργαζόμενοι πάντα συμπεριλαμβάνονταν στα "αναλώσιμα" της επιχείρησης. Με τους αντεργατικούς νόμους μάλιστα και την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος η εργοδοτική ασυδωσία δεν μαζεύεται πλέον. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ  ΣΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" (ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;) ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ <<ΠΛΑΙΣΙΟ>>


Η εταιρεία Πλαίσιο Computers για άλλη μια φορά δείχνει το πόσο πολύ τα κέρδη και οι στρατηγικές managment έχουν εξαφανίσει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Η συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας Σοφία Πάτα, εργαζόμενη στο κατάστημα της Λάρισας, απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους.
Ο επιθεωρητής καταστημάτων πλεόν, γνωστός για παρόμοιας τακτικής αποστολές, κυριος Π.Π., ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι δεν χρειάζεται πλέον στην εταιρεία. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός που σαν δικαιολογία παρουσιάστηκε το ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ. Όλοι ξέρουν το περίφημο χαμόγελο των πωλητών του Πλαισίου αλλά δεν ξέρουν πόσο αυτό μετριέται, αξιολογείται και πόσο επηρεάζει την ζωή τους. Απ' την άλλη πλέον, όλοι ξέρουν πως στο Πλαίσιο το διευθυντικό δικαίωμα έχει γίνει λάστιχο...
8 χρόνια στην εταιρεία, στους καλύτερους υπαλλήλους και μάλιστα αποδεδειγμένα διακεκριμένη με τα κριτήρια που έχει θέσει η εταιρεία (2 φορές στην Dream Team μέσα στο 2015). Μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την ανεργία που της επιφύλασε η διοικητική ιδεοληψία. Να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της γιατί η εταιρεία Πλαίσιο είναι ευαίσθητη επιλεκτικά. Διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μια καριέρα στο Πλαίσιο για τους νέους αλλά όταν αυτοί στηρίξουν τα όνειρα τους σ' αυτήν και τα δώσουν όλα, αυτή θα τους ανταμείψει ρίχνοντας τους στο τεράστιο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα μας, άλλωστε το Πλαίσιο είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα που ζητά υπαλλήλους σταθερά , κάθε μηνά ,τα τελευταία 10 χρόνια
Η άρνηση της συναδέλφου να δεχτεί μια άδικη απόλυση και κατόπιν η καταγγελία της στην επιθεώρηση εργασίας θορύβησε την εταιρεία, αλλά όπως πάντα κατόπιν εορτής και έβαλε όλα τα “κλιμάκια” , “ψυχολόγους”, “καλούς συναδέλφους”, “κακούς επιθεωρητές” , δικαστικούς κλητήρες, τοπικούς παράγοντες κτλ για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση της συναδέλφου, η οποία ωστόσο είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους πίσω την θέση της.
Το Σωματείο μας ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Θα στηρίξει με όποιον τρόπο την προσπάθεια της και θα κινητοποιήσει κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της τοπικής κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό της. Άλλωστε η κοινωνία της Λάρισας σαφέστατα πιο κλειστή και δεμένη από αυτήν της Αθήνας έχει αποδείξει πως η απάνθρωπη συμπεριφορά και η αλαζονεία δεν περνάνε έτσι.
Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Σοφίας Πάτα.

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο <<ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ>>στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου στο <<ΠΛΑΙΣΙΟ>>και της εργαζόμενης που αυθαίρετα απολύθηκε από τη δουλειά της.
 Συνάδελφοι από το <<ΠΛΑΙΣΙΟ>> είμαστε δίπλα σας στον αγώνα για την άμεση επαναπρόσληψη της  Σοφίας Πάτα,  ενάντια στις αυθαίρετες απολύσεις αλλά και στις συνθήκες <<Γαλέρας>>που εφαρμόζει η επιχείρηση. Γνωρίζουμε καλά πως τα κέρδη (και αυτής) της επιχειρήσης βγαίνουν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων και από την καταπάτηση ακόμα και των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.