-->

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ξεκινά η κινητικότητα στο Δημόσιο - Αίτημα για 65 άτομα στο Υπουργείο Υγείας


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να αναρτηθούν οι θέσεις των επτά υπουργείων και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr. 


Οπότε, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση. Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας “έδωσε το πράσινο φως”, προκειμένου να αναρτηθούν οι θέσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Είχε προηγηθεί ακρόαση των φορέων από 7 υπουργεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι τεκμηρίωσαν τα αιτήματα τους για τοποθέτηση 804 δημοσίων υπαλλήλων, ζητώντας τη μετάταξη ή την απόσπαση αυτού του προσωπικού από άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους.
Η κατανομή των θέσεων 
 Επί της ουσίας εγκρίθηκαν τα περισσότερα αιτήματα των επτά υπουργείων και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, εκκρεμεί η έκδοση σε ΦΕΚ των οργανογραμμάτων και των περιγραμμάτων θέσεων για τα υπόλοιπα υπουργεία, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση, τα ανώτερα διοικητικά στελέχη των υπουργείων τεκμηρίωσαν τα αιτήματα τους με βάση τις επιλογές των αρμοδίων διευθύνσεων. Μετέφεραν δηλαδή τις αποφάσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις που είχαν κατατεθεί στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Εκ πρώτης, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας αναγνώρισε ότι οι εν λόγω θέσεις είναι «αναγκαίες», όπως μετέφερε στο epoli.gr μέλος της Επιτροπής.
Πρόκειται για τα αιτήματα πλήρωσης θέσεων των υπουργείων Τουρισμού (58 θέσεις), Υγείας (65 θέσεις), Δικαιοσύνης (44 θέσεις), Υποδομών (41 θέσεις), Ψηφιακής Πολιτικής (109 θέσεις), Διοικητικής Ανασυγκρότησης (15 θέσεις), Αγροτικής Ανάπτυξης (112 θέσεις). Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζητά την πλήρωση 180 θέσεων και λοιποί φορείς ζητούν 180 δημοσίους υπαλλήλους.
[...]  Καθυστερήσεις
 Πάντως, μέχρι στιγμής, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν καθυστερήσει να αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα νέα οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Στελέχη, που παρακολουθούν τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας εξηγούν στο epoli.gr ότι “οι ΟΤΑ πρέπει να επισπεύσουν την διαδικασία συγκρότησης οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσης, γιατί κινδυνεύουν να μην επωφεληθούν από το πρόγραμμα κινητικότητας”. Στο δεύτερο “κύμα” κινητικότητας
 Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες ότι πρέπει να επιταχύνουν τους ρυθμούς, προκειμένου από τα μέσα Δεκεμβρίου να αποστείλουν αιτήματα για να μπουν στο δεύτερο “κύμα”. κινητικότητας. [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.