-->

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Για την αυριανή Συγκέντρωση των Συμβασιούχων.


...συνεχίζουμε ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ!
Όλοι και όλες στο δρόμο στις 29 /11, 1:30μμ υπ.Υγείας
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Στις 29 Νοέμβρη Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ στην Υγεία, επικουρικοί και μόνιμοι ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μετά την συνέλευση του Συντονιστικού Νοσοκομείων που έγινε στις 31/10 στον Αγ. Σάββα, μέσα απο τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων, και τον ξεσηκωμό στα κατά τόπους νοσοκομεία στην Αθήνα και σε πόλεις της επαρχίας, μέσα απο μια σειρά συσκέψεις περιοδείες συνελεύσεις συμβασιούχων-μονίμων και κοινές συσκέψεις με συλλόγους εργαζομένων, φτάσαμε με τις αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων για κινητοποίηση με στάση εργασίας την Τετάρτη 29/11, να οργανώνουμε με στόχο την κοινή δράση, το χτίσιμο ενός κινήματος που θα συνεχίσει για να κερδίσει μόνιμη και σταθερή εργασία και μαζικές προσλήψεις.
          Τα συνδικάτα στηρίζουν την κινητοποίηση στις 29/11. Η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να καλέσει σε παναττική στάση εργασίας 12 με 3μμ εκείνη την μέρα για όλο το δημόσιο και να στηρίξει όποια κινητοποίηση αποφασιστεί και στην περιφέρεια.
            Η 29/11 γίνεται πια προσκλητήριο αγώνα πρός όλους, απο τους επικουρικούς εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι και κινδυνεύουν με απόλυση στα νοσοκομεία, τους εργαζόμενους συμβασιούχους
στους δήμους και τους αναπληρωτές στα σχολεία, μέχρι τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ που είχαν συμμετάσχει στην συνέλευση του Αγ.Σάββα και απεργούν μαζί μας εκείνη την μέρα με 24ωρη απεργία, ενάντια στις απολύσεις, για προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία.
            Όλος αυτός ο αγωνιστικός ξεσηκωμός έφερε τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού, για παράταση 12 μηνών της εργασίας μας. Χαιρόμαστε γιατι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος να μπλοκάρουμε τις μαζικές απολύσεις. Όμως οι δηλώσεις είναι απλά λόγια και υποσχέσεις και έχουμε χορτάσει απο αυτά, δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε.
            Καταρχήν ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε ούτε γίνεται για να αναβάλουμε απλά την ημερομηνία απολυσής μας.Διεκδικούμε την μετατροπή της συμβασής μας σε αορίστου χρόνου.
            Κατά δευτερον υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά ακόμα και αν προσωρινά κερδίσουμε την παράταση της δουλειάς μας.Αν θα εξακολουθήσουμε να πληρωνόμαστε από τον ΟΑΕΔ ή από κάποιον άλλο φορέα. Αν θα αξιολογηθούμε πριν την ανανέωση και κάποιοι θα πεταχτούν έξω.Αν θα εξακολουθούμε να πληρωνόμαστε κανονικά ή θα γίνει όπως έγινε με τους επικουρικούς οι οποίοι ανανεώθηκαν αλλά το Ελενγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τις πληρωμές τους. Αν δε δούμε το ΦΕΚ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να μας απαντήσει ο υπουργός και η κυβέρνηση.
            Ο αγώνας μας είναι δίκαιος αλλά και αναγκαίος κοινωνικά, γιατι διεκδικούμε το δικαίωμα στην μόνιμη εργασία για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας. Γιατί υπερασπίζουμε και στηρίζουμε την λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών σε όλο το δημόσιο, όπως η δημόσια δωρεάν περίθαλψη-υγεία- πρόνοια, που είναι τόσο κρίσιμες σε μια κοινωνία που βυθίζεται στην κρίση, την ανέχεια και την φτώχεια.
            Συνάδελφοι αν δεν είχαμε πάρει την πρωτοβουλία σαν συντονιστικό νοσοκομείων, να κάνουμε εκείνη τη σύσκεψη στις 31/10 στον Αγιο Σάββα και δεν αποφασίζαμε να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε, κανείς δεν θα μας έδινε σημασία.
            Η συσπείρωση που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και οι αποφάσεις των σωματείων που μας στηρίζουν και είναι στο πλευρό μας, είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη και για την ανανέωση και για τη συνέχεια. Μόνο με τον αγώνα μας, με την οργάνωση και την συγκρότησή μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.Γιαυτό η μαζική κινητοποίηση και η συνέλευση στις 29/11 είναι κρίσιμες για να οργανώσουμε την συνέχεια.


Σημ. Η προκύρηξη για την αυριανή συγκέντρωση των Συμβασιούχων, όπως μας την έστειλαν οι συνάδελφοι από το Συντονιστικό εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου