-->

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται οι ηλεκτρονικές αξιολογήσεις και στο ΕΣΥ!

Αλλαγές στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, συνεπώς και του τομέα της Υγείας, φέρνει το νέο έτος.


Η κυβέρνηση μετά από σχετική συμφωνία με τους δανειστές θα προχωρήσει από το 2018 σε ηλεκτρονικές αξιολογήσεις των εργαζομένων.
Άλλωστε την τελευταία φορά που επιχείρησε να αξιολογήσει τους εργαζόμενους οι περισσότεροι αρνήθηκαν παρότι είχε υπάρξει και σχετική τροπολογία για να αποφευχθεί το κύμα άρνησης. 

Πλέον όμως μετά και το πράσινο φως των δανειστών που δόθηκε στη υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ηλεκτρονική.
Ειδικότερα από το νέο έτος η αξιολόγηση θα γίνεται αυτόματα μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα δημιουργηθεί ενώ απομένουν λίγες ακόμη λεπτομέρειες.
Τα αποτελέσματα βέβαια θα κρίνουν και το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων στο ΕΣΥ, όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, καθώς θα συμπεριλαμβάνονται στον υπηρεσιακό τους φάκελο, ενώ θα παίξουν και βασικό ρόλο στην κινητικότητα.

Η αξιολόγηση θα γίνει στο πλαίσιο της στοχοθεσίας που έχει τεθεί ανά τμήμα ενώ στη συνέχεια θα ελέγχονται αυτόματα και οι εργαζόμενοι ανά τμήμα.
Κυβερνητικά στελέχη πάντως διαβεβαιώνουν στο HealthReport.gr ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις και ο έλεγχος θα είναι αντικειμενικός αφού η αξιολόγηση θα γίνεται μέσα από το ψηφιακό οργανόγραμμα και με βάση την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.
(Σημ. δική μας: Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - και μάλλον έτσι είναι -  το 90% των εργαζομένων στα Νοσοκομεία δεν κατέθεσε αξιολογήσεις. Σε ορισμένα όμως, όπως το δικό μας(!!!), πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να πείσουν πολλούς εργαζόμενους (και να πιέσουν...με τρόπο) ώστε να κάνουν αξιολογήσεις. Κάτι ο μύχιος φόβος για το προϊσταμενιλίκι και το επίδομα, κάτι οι πιέσεις της κ. Γεροβασίλη που είχε υποχρεώσεις στους δανειστές, κάτι που"αυτή η αξιολόγηση ήταν ...καλή" βοήθησαν σ' αυτή την κατεύθυνση. Κατά τη γνώμη μας σοβαρή ευθύνη φέρνει και η στάση του Σωματείου, καθώς με τις "προσωπικές" τοποθετήσεις, ουσιαστικά δώθηκε το πράσινο φως και την αφορμή που αναζητούσαν ορισμένοι. Η ιστορία αυτή προσφέρεται ως εμπειρία για το μέλλον, γιατί σύμφωνα με την νέα είδηση για τις ηλεκτρονικές, απρόσωπες και δήθεν αντικειμενικές αξιολογήσεις... έχει κι' άλλο μέχρι να πιάσουμε πάτο. Όσο περισσότερο υποχωρούμε, τόσο περισσότερα απαιτεί το σύστημα ! Τι θα κάνουμε λοιπόν από δω και πέρα, όταν αρχίσουν οι ποινές στο μισθό και η ηλεκτρονική "στοχοθεσία" που δεν θα πιάνεται; Μένει να διδαχτούμε από την ιστορία και να το αντιμετωπίσουμε με τους δικούς μας όρους αυτή τη φορά.)

Δ. Ευθυμιάδου (health report) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου