-->

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων!

Τι είπε ο υπ.ΥγείαςΤην έξοδο από το ΕΣΥ θα βλέπουν οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων όταν θα λήγουν οι συμβάσεις τους. 

Γιατροί με …ημερομηνία λήξης αποδεικνύονται για άλλη μία φορά οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων καθώς οι συμβάσεις τους όταν θα τελειώνουν δε θα επαναπροσλαμβάνονται. Μόνο στη περίπτωση που δε θα υπάρχει άλλος υποψήφιος γιατρός για τη θέση, τότε θα μπορούν να συνεχίσουν τη θητεία τους.
Τουλάχιστον αυτή τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία: «οι θέσεις θα επαναπροκηρύσσονται μετά τη λήξη της θητείας και εάν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος στον κυλιόμενο πίνακα της αντίστοιχης ΥΠΕ, τότε μόνο θα τις καταλαμβάνουν οι ήδη υπηρετούντες. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση είναι να υπάρχει η ανάλογη πίστωση. Δηλαδή, η στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας θα εξαρτάται από το αν οι δημόσιες μονάδες Υγείας εξασφαλίζουν έσοδα από τη λειτουργία τους σαν επιχειρήσεις, από τη στιγμή που το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από τα «ίδια έσοδα» που προέχονται από τη πώληση των υπηρεσιών στους ασθενείς, και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός». Πάντως τα κακά μαντάτα αναμένεται να φθάσουν στους επικουρικούς γιατρούς το 2018. 
Στον αέρα ξανά οι γιατροί με ΕΣΠΑ
Αντίστοιχα, οι γιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχουν επίσης αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον. Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι ο Υπ. Υγείας επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ θα απολυθούν όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Ισχυρίστηκε ότι στις περιπτώσεις που η σύμβαση λήγει μετά την λήξη του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, «για το υπόλοιπο της θητείας, η μισθοδοσία θα γίνεται από το νοσοκομείο».

Μαρία Γλένη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.