-->

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ του ΕΚ και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003, σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ
Διατηρείται η ισχύουσα σε πενθήμερη και επτάωρη βάση εργασίας. Το ανώτατο όριο εργασίας των γιατρών την εβδομάδας δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 48 ώρες, τακτικό ωράριο συν ώρες εφημερίας.
Για λόγους καλής λειτουργίας των νοσοκομείων ή των μονάδων ΠΦΥ, όπως αναφέρεται, κατά τις εφημερίες και έως την εξισορρόπηση του συστήματος με την εκτιμώμενη ολοκλήρωση των προσλήψεων προβλέπεται η θέσπιση του αποκαλουμένου " opt out" , δηλαδή ρήτρας εξαίρεσης για μια τριετία. Συγκεκριμένα προβλέπεται υπέρβαση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στο απόλυτο προβλεπόμενο όριο των 60 ωρών εφόσον συναινεί ρητά και ο γιατρός.
Καθιερώνεται η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των γιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων στο πρόγραμμα εφημερίας.
Δίνεται νομοθετική εξουσιόδοτηση στον υπουργό να καθορίζει και εξειδικεύει με υπουργική απόφαση τον αριθμό συμμετοχής εφημερευόντων γιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας, καθώς και να κατανείμει τις εφημερίες ανα υγειονομική περιφέρεια, νοσοκομεία ή μονάδα ΠΦΥ.
[...]
Από dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου