-->

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 29/3/2018 Παναττική Στάση Εργασίας 12-3 και Συγκέντρωση 12.30μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας

Πέμπτη 29/3/2018 Παναττική Στάση Εργασίας 12-3
και Συγκέντρωση 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.

 

ΑΘΗΝΑ 27/3/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 128
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πέμπτη 29/3/2018 Παναττική Στάση Εργασίας 12-3
και Συγκέντρωση 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Ο κατήφορος της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται
Έκλεισαν οι Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Νάουσας και Άμφισσας.
Από το Νοσοκομείο Άμφισσας παραιτήθηκε η μοναδική Νεφρολόγος, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι στον αέρα και οι νεφροπαθείς σε απόγνωση
Τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων. Η Κυβέρνηση κάνει μόνο τηλεπροσλήψεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους. Μάλιστα Παθολογικές που είναι υπεραπαραίτητες λόγω έξαρσης των ιώσεων.
Έκλεισε η Παθολογική Κλινική της Νάουσας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας.
Το Νοσοκομείο της Άμφισσας παραπαίει. Κλείνει από ώρα σε ώρα η Παθολογική Κλινική. Παραιτήθηκε ο δεύτερος Παθολόγος και έμεινε μόνο ένας ο Διευθυντής της Κλινικής. Η μία παθολόγος που εξυπηρετούσε στις εφημερίες και τα πρωινά μεταφέρθηκε οριστικά στα ΤΟΜΥ (έτσι ανοίγει τις ΤΟΜΥ η Κυβέρνηση). Η μία μοναδική Νεφρολόγος που διέθετε το Νοσοκομείο παραιτήθηκε και η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου είναι στον αέρα (κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου).
Πόσες φορές δεν μας διέψευσε η Κυβέρνηση στις ανακοινώσεις μας που επισημαίνουμε ότι τα δύο αυτά Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις Ιατρών και βασικές Κλινικές κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Οι ασθενείς θα φιλοξενούνται στις στάσεις του μετρό και τα παγκάκια.
Πάει στράφι όλη η προσπάθεια των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας επί σειρά ετών για την προώθηση της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πετάνε στον αέρα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την κοινωνική επανένταξη, την αποασυλοποίηση.
Η Κυβέρνηση προετοιμάζει μέσω Επιτροπής που σύστησε στα πλαίσια των Μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε να αντικαταστήσει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας το αργότερο το Φλεβάρη του 2019.
Εάν συμβεί αυτό οι Νοσηλευτές, το λοιπό Προσωπικό της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας θα παίρνουν μισθό κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Με την ένταξη στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις ενιαίες υποχρεώσεις (μετατροπή συντάξεων σε Προνοιακά επιδόματα, αύξηση εισφορών, αύξηση ορίων ηλικίας κ.α.) όχι όμως και τις ενιαίες παροχές.
Νοσηλευτικό Προσωπικό και άλλο Προσωπικό που προέρχεται από τον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν’ αντιθέσει με όλους εμάς που προερχόμαστε από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου (Γενικό Λογιστήριο Κράτους).
Το Επικουρικό Προσωπικό και το πρώην εργολαβικό Προσωπικό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ομηρία. Επίτροποι του ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται την καταβολή της μισθοδοσίας και 31/12/2018 λήγουν οι συμβάσεις όλων.
Η απόλυσή τους είναι καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Ζητάμε την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και την επανασύσταση των οργανικών θέσεων στο υποστηρικτικό προσωπικό.
Φτάνει έως εδώ.
ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2018, 12.30μ.μ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.