-->

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γιατί αποκλείονται οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία από τις κατασκηνώσεις του Υπ. Υγείας;

(Είχαμε και παλιότερα αναφερθεί στην ανάγκη να αρθεί επιτέλους ο τυπικός ή άτυπος, αλλά οπωσδήποτε πραγματικός και άδικος αποκλεισμός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία από τη δυνατότητα φιλοξενίας σε κατασκηνώσεις, το καλοκαίρι, των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Επανερχόμαστε στο θέμα μετά τη νέα απόφαση λειτουργίας των κατασκηνώσεων που ουσιαστικά διατηρεί το καθεστώς αποκλεισμού.) 
Δημοσιεύτηκε σήμερα απόφαση με την υπογραφή του υπ. Υγείας κ. Ξανθού για την λειτουργία των κατασκηνώσεων του Υπ. Υγείας στον Αγ. Ανδρέα. (δείτε εδώ)
Για μια χρονιά ακόμα η ευθύνη των κατασκηνώσεων ανατίθεται στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπ. Υγείας ενώ είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Υπ. Υγείας χρηματοδοτεί την λειτουργία των κατασκηνώσεων με ένα σημαντικό ποσό που φτάνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι στις σχετικές αποφάσεις αναφέρεται ότι στις κατασκηνώσεις μπορούν να φιλοξενούνται πέρα «από τους εν ενεργεία υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας με τις οικογένειές τους, συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας με τις οικογένειές τους», συνεχίζει λέγοντας ότι δικαίωμα έχουν «και υπάλληλοι φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας με τις οικογένειές τους». Δυστυχώς αυτή η πρόβλεψη αυτή μέχρι σήμερα δεν υλοποιείται.
Είναι γνωστό ότι στα Νοσοκομεία και στις υπόλοιπες μονάδες υγείας οι εργαζόμενοι δεν ενημερώνονται γι’ αυτή τη δυνατότητα με αποτέλεσμα ουσιαστικά να αποκλείονται και αυτή η παροχή περιορίζεται μόνο στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου.  Ανεπιβεβαίωτες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι επιλεκτικά ενημερώνονται ένας πολύ μικρός αριθμός εργαζομένων από τα νοσοκομεία και κάνουν χρήση αυτής παροχής.
Τα σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ είναι ανάγκη να απαιτήσουν να αρθεί αυτός ο άδικος αποκλεισμός εργαζομένων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες.
Να απαιτήσουν όλες οι υποδομές που υπάρχουν σε κατασκηνώσεις να ανοίξουν και να καλύψουν τις ανάγκες για διακοπές για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία.
YGEIONOMIKOI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.