-->

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Άρτα: Απλήρωτοι για μια φορά ακόμα οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Κινητοποιήσεις προετοιμάζει το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου

Το φαινόμενο εργαζόμενοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας με τα Νοσοκομεία να μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα «έσκασε» για μια ακόμα φορά στην Άρτα. Βεβαίως δεν είναι η μοναδική περίπτωση η Άρτα αφού οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αφήνουν ανοικτά παράθυρα με αποτέλεσμα για να επαναλαβάνεται σε πολλά νοσοκομεία αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Όπως τονίζει το τοπικό σωματείο του Νοσοκομείου στην ανακοίνωσή του «από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων «έργου» οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην τοπική υπηρεσία επιτρόπου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Υγείας με τις 3-4 νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους»
Το σωματείο επισημαίνει ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα και να επιβάλει τη μόνιμη και σταθερή εργασίας αφού «σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές των οργανισμών των Νοσοκομείων ανά τη χώρα, οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα, στην εστίαση και στην φύλαξη μειώνονται και καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το έργο είναι επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί κι όχι να παρέχεται από το δημόσιο»
Το σωματείο προγραμματίζει κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους τοπικούς φορείς να σταθούν ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου (Η οποία είναι αποκαλυπτική και βάζει το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση. Διαβάστε την!)
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου.
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 1,5 χρόνο! Σχεδόν σε επανάληψη παίζεται το έργο της πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου.

Τελειώνει κι ο Μάρτης του 2018 και το προσωπικό της καθαριότητας και της εστίασης που εργάζεται από το καλοκαίρι του 2016 με τις περίφημες «ατομικές συμβάσεις» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης είναι για μια ακόμη φορά απλήρωτο.
Από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων «έργου» οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην τοπική υπηρεσία επιτρόπου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Υγείας με τις 3-4 νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους.
Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το χρόνιο και δίκαιο αίτημα «έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» δεν υλοποιείται με τέτοιου είδους πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια.
Το γεγονός ότι μεμονωμένοι επιχειρηματίες –εργολάβοι που για χρόνια θησαύριζαν, θίγονται από τις ατομικές συμβάσεις που συνάπτουν οι διοικήσεις νοσοκομείων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ευνοούνται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές των οργανισμών των Νοσοκομείων ανά τη χώρα, οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα, στην εστίαση και στην φύλαξη μειώνονται και καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το έργο είναι επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί κι όχι να παρέχεται από το δημόσιο. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνό εργατικό δυναμικό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει και για μια σειρά άλλων κλάδων του δημοσίου.
Από την άλλη μεριά οι υπηρεσίες επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως και η τοπική εδώ στο νομό Άρτας, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένης εργασίας, συμμετέχοντας κι αυτές στο παιχνίδι πινγκ-πονγκ με μπαλάκι τους εργαζόμενους, μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στην ωμή κοροϊδία, μία μόνο είναι η απάντηση: Συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας και δικαιοσύνης, ενάντια στη στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Να προτάξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να παλέψουμε για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και για μαζικές προσλήψεις σε Υγεία- Πρόνοια- ΕΚΑΒ.
Σαν Σύλλογος, εγγράψαμε από την πρώτη στιγμή όλους τους εργαζόμενους στο σωματείο και δηλώσαμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε για τις επόμενες ημέρες, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το λαό και τους φορείς της πόλης να σταθούν ενεργά στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Την λύση πρέπει να την διεκδικήσουμε! Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Pήραμε το θέμα από: ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.