-->

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

“Πάγωσαν” τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

(Σημ. Φαίνεται και από το παρακάτω δημοσίευμα του healthreport αλλά και από άλλες αναφορές πως τα αυτόνομα επείγοντα - Δηλαδή ΤΕΠ με προσωπικό, γιατρούς και σύγχρονο τρόπο λειτουργίας - διαλογή ( triage)- για να μην πεθαίνει ο κόσμος περιμένοντας στα επείγοντα, μας τελείωσε. Όπως και τα λεφτά. Ελπίζουμε όμως στην ανάπτυξη που...έρχεται οσονούπω.

Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν τελικά τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία.

Μπορεί αρχικά να φαινόταν ως ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα έδινε ανάσα στα νοσοκομεία, αλλά από ότι φαίνεται το εγχείρημα σκόνταψε σε διάφορα προσκόμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Με βάση τους σχεδιασμούς, τα πρώτα αυτόνομα ΤΕΠ θα έπρεπε να είχαν τεθεί ήδη σε λειτουργία. Άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προαναγγείλει την πρόσληψη γιατρών που θα εργάζονταν αποκλειστικά σε αυτά τα Τμήματα των Νοσοκομείων.
Ωστόσο με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, η συνολική έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία φαίνεται ότι μεταθέτει τα σχέδια για αργότερα.
Άλλωστε προέχει η στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) όπου ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται γιατροί από τα Κέντρα Υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες μετά την άρνηση του ιατρικού προσωπικού να συμμετάσχει στην προκήρυξη.
Από τα Κέντρα Υγείας εξάλλου μεταφέρονται γιατροί και για να καλύψουν θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία.
Μ αυτά και μ αυτά όλα δείχνουν ότι προς ώρας τα ΤΕΠ θα λειτουργήσουν στα περισσότερα νοσοκομεία με την υπάρχουσα δομή και οργάνωση.
Ωστόσο με βάση το σχέδιο τα νέα ΤΕΠόταν αυτά λειτουργήσουν, θα διαθέτουν οργανωμένο σύστημα διαλογής (triage) στα πρότυπα του εξωτερικού, καθώς ελήφθη υπ όψιν το τι ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Παράλληλα στη διαλογή, που σήμερα λειτουργεί υποτυπωδώς, θα εργάζονται ειδικευμένοι γιατροί που θα δίνουν προτεραιότητα στα πιο επείγοντα περιστατικά.
Επίσης αναμένεται να ακολουθούνται και κατά γράμμα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα ώστε να μην γίνεται παράκαμψη κάποιων σημαντικών ιατρικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου