-->

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 30/11 έξω από το υπ. Υγείας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 30/11 έξω από το υπ. Υγείας

Συμμετέχει στην κινητοποίηση της 29-11 η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβούλιου. Συγκεκριμένα:
1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία της Περιφέρειας για 29-11-2013, με 4ώρη στάση εργασίας (11π.μ.- 3μ.μ.) στην Αττική, και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την ΟΕΝΓΕ.
2. Κάλυψη με 24ώρη απεργία την ίδια μέρα, για τα Σωματεία πού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. τους.
3. Μαζική παρουσία συνέδρων της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο στις 12 μ.
4. Κοινή συνεδρίαση και κοινή συνέντευξη τύπου, ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδίας ΕΟΠΥΥ για να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
5. Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του 25ευρου. Η Ομοσπονδία να δώσει κατεύθυνση στα Σωματεία, ώστε να οργανώσουν καταλήψεις ταμείων των Νοσοκομείων για να αποτρέψουν την πληρωμή του νέου χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ να προκηρύσσει νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου.
«Στραφήκαν στην Υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
 Μετά την εξέλιξη αυτή τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζονται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).
(Αποσπ.από apnet.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.