-->

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ  ...

   Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται κάποια κινητικότητα σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού στο νοσοκομείο.
   Μόλις σήμερα (20/11), με προφορική εντολή τοποθετήθηκαν κάποιες νοσηλεύτριες, οι προϊστάμενες και τομεάρχες, στο νοσοκομείο, ενώ παραμένουν και άλλες στο Σισμανόγλειο.


Ταυτόχρονα σήμερα αναρτήθηκαν ορισμένες 3μηνες μετακινήσεις συναδέλφων που είχαν ζητήσει με αίτησή τους να επιστρέψουν. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 4 μετακινήσεις εκ των οποίων οι 3 στο Φλέμιγκ (1 Τεχν.,1 ΤΕ Νοσ., 1 Επισκ.) και  1 στο Σισμανόγλειο (ΤΕ Νοσ.), ενώ κανονικά αναμένονται και οι υπόλοιπες.
   Επίσης από τη ΔΥΠΕ ανακοινώθηκε η επιστροφή  των συναδέλφων του Τ. Νεφρού που (παράνομα) είχαν μετακινηθεί, προκειμένου να δουλέψει το Τμήμα. Μέχρι στιγμής επέστρεψαν 4 συνάδελφοι ενώ καθυστερούν αδικαιολόγητα, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, ακόμα 3 νοσηλεύτριες που ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

   Το Σωματείο, όλο αυτό το διάστημα έχει πιέσει έντονα για το θέμα του προσωπικού, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση πως οι συνάδελφοι που προέρχονται από το Φλέμιγκ θα επιστρέψουν ΟΛΟΙ προκειμένου στοιχειωδώς να καλυφθούν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Παρά τα όποια βήματα που "με χίλια ζόρια" γίνονται σ' αυτή την κατεύθυνση, δεν τηρούνται όσα έχει υποσχεθεί η Διοίκηση.Τα κενά παραμένουν, οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς άδειες και ρεπό, τα τμήματα είναι τραγικά υποστελεχωμένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φροντίδα των ασθενών. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου γιατί ενώ υπάρχουν γιατροί δεν καλύπτονται από νοσηλευτικό προσωπικό.

   Ταυτόχρονα οι πληροφορίες που έχουμε για τις τοποθετήσεις που θα καλύψουν οι συνάδελφοι που βεβαιωμένα επιστρέφουν φαίνεται πως έχουν γίνει τουλάχιστον στο πόδι καθώς δεν έχουν παρθεί υπ'όψη αρχαιότητα, προηγούμενη θέση κλπ. (Δεν θέλουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση να χρησιμοποιήσουμε άλλο χαρακτηρισμό.) Απαιτούμε πάντως οι τοποθετήσεις να είναι διαφανείς και δίκαιες.
   Υπενθυμίζουμε πως όλο αυτό το διάστημα το προσωπικό που παρέμεινε στο νοσοκομείο λειτούργησε τα τμήματα (είτε τα διοικητικά είτε -κυρίως - τα νοσηλευτικά) καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής του. Αυτό που χρειάζεται ΆΜΕΣΑ είναι προσωπικό για να στηρίξει την καθημερινή λειτουργία και τις ΒΑΡΔΙΕΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ "ΒΓΑΙΝΟΥΝ". 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ "ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ", 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ.
ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ 
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΚΑΙ Η ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.