-->

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Οι δημόσιες δομές υγείας περνάνε και επισήμως σε ιδιώτες



Συμφωνία δήμου Κω και υπουργού Υγείας για την παραχώρηση στο δήμο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας. Ο Δήμαρχος πρόκειται να στήσει μια δημοτική "επιχείρηση" - που καθώς φαίνεται την έχει ήδη έτοιμη, για να διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας. Τι σημαίνει αυτο:

1. Ξεκινάει το σχέδιο παραχώρησης - χαρίσματος στο ιδιωτικό κεφάλαιο των δημόσιων δομών υγείας, σε πρώτη φάση στην περιφέρεια. Σαν πιλότος και για να μετρηθούν αντιστάσεις επιλέχτηκε ο δήμος της Κω.(Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή της Τρόικας.)

2. Η Συνεταιριστική επιχείρηση (ολίγον παραπλάνηση ο τίτλος δε νομίζετε;) πως θα κοστολογεί τις υπηρεσίες που θα παρέχονται από υποδομές και εξοπλισμό που έχει πληρώσει ήδη ο κόσμος;
Και αφού τις κοστολογήσει ποιός θα τις πληρώνει; ΠΑΛΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Δηλαδή τελειώνει και τυπικά ο δωρεάν - δημόσιος χαρακτήρας της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ το υπουργείο ξεφορτώνεται διά της δωρεάν παραχώρησης την υποχρέωση παροχής περίθαλψης.

3. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία. Το ιδιωτικό κεφάλαιο που μυρίστηκε κέρδος θα πάρει τις υποδομές, θα ξεζουμίσει τα ήδη ξεζουμισμένα ασφαλιστικά ταμεία, θα λεηλατήσει και το τελευταί ευρώ από συντάξεις και μισθούς μέσα από τον προφανή εκβιασμό: "Η πληρώνεις ή πεθαίνεις." Αυτή είναι η πραγματικότητα που την έχουμε γευτεί πολλές φορές (πχ. Με τον ίδιο τρόπο χάρισαν τα εκατομμύρια που χρωστούσαν τα ιδιωτικά κανάλια στο δημόσιο με επιπλέον "δώρο"  τις πανάκριβες - για την υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον -ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.