-->

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - Στηρίζουμε τους εργαζόμενους!

 7/11/2013: ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!
Σε λίγες μέρες τιμάμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τότε, ένα ΤΑΝΚ γκρέμισε την πόρτα. Σήμερα έφτασε ένα ζευγάρι χειροπέδες για την πόρτα της ΕΡΤ! Τα γεγονότα βέβαια δεν είναι συγκρίσιμα, η τακτική της εξουσίας όμως είναι!
Νωρίς σήμερα το πρωί, ο κόσμος μαζεύεται...

Η Κυβέρνηση της Τρόικας, σήμερα τα ξημερώματα, με τα ΜΑΤ, έκανε εισβολή στην ΕΡΤ. Συνέλαβαν συνδικαλιστές και δημοσιογράφους, έκλεισαν τα μικρόφωνα, φίμωσαν την φωνή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων.Με το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει, τη βία και την τρομοκρατία, αντιμετώπισαν και αυτόν τον ηρωικό-εργατικό αγώνα. 
Λίγο αργότερα...
 
Οι
 απολυμένοι της ΕΡΤ  από τις 11 Ιουνίου, έδωσαν φωνή στην Ελληνική κοινωνία. Έδωσαν φωνή στους αποκλεισμένους από τα κυρίαρχα ΜΜΕ εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που αγωνίζονται για τη ζωή, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.
μπλα-μπλα-μπλα δημοκρατία!
   Εμείς, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ βρεθήκαμε αρκετές φορές, μαζί με συναδέλφους μας, στο στούντιο της ΕΡΤ .Είχαμε, για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, την ευκαιρία να ενημερώσουμε το λαό για τον αγώνα μας ενάντια στις διαθεσιμότητες και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Ξέρουμε λοιπόν από πρώτο χέρι το πως διαχειρίστηκαν οι εργαζόμενοι - απολυμένοι της ΕΡΤ το μόνο όπλο που είχαν διαθέσιμο: Τα μικρόφωνα και τις κάμερες της ΕΡΤ. 
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΗ, 
ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Στην πύλη
  Όσοι είχαμε την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθούμε το πρόγραμμα της ΕΡΤ, διαπιστώναμε καθημερινά την πολυμορφία την ελεύθερη πρόσβαση όλων, την παραγωγή προγράμματος με ήθος και πολιτισμό. Ανάλογό του δεν έχουμε δει ποτέ από τους ιδιώτες καναλάρχες - διαφημιστές της κυβέρνησης των μνημονίων και της Τρόικας.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ 
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ. 
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΜΠΡΑΚΤΑ  ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 7/11 ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΔΙΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ! 

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, 
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ! 



  Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών   


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, και καλούν σήμερα στις 4 το απόγευμα όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο.

Ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
Όλα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες στη συγκέντρωση στις 4 μμ στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ


Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.