-->

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Από την Δευτέρα ξεκινούν οι διαδικασίες για την fast track κινητικότητα εργαζομένων στα τρία ψυχιατρεία






Δείτε στη συνέχεια αναλυτικό άρθρο σχετικά με την κινητικότητα των συναδέλφων (από το ygeia360.) Πρίν απ' αυτό όμως κάνουμε τις παρακάτω σημειώσεις:  
  
  
Σημ.1.  Οι εργαζόμενοι στο Φλέμιγκ (πρό και μετά διαθεσιμοτήτων) ξέρουμε τι σημαίνει 
αυτή η "διαδικασία". Ξέρουμε ακόμα και τι απομένει μετά. Εχουμε καταλάβει πολύ καλά που οδηγεί αυτή η πρακτική. Σε κλεισίματα δομών, κλινικών , κρεββατιών νοσοκομείων, ταλαιπωρία των ασθενών, κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης (όση έχει απομείνει). Ξέρουμε ακόμα πως - αργά ή γρήγορα - θα οδηγήσει και σε απολύσεις εργαζομένων.
   Γι' αυτό εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους των ψυχιατρικών νοσοκομείων που χτυπιούνται αιφνιδιαστικά αυτές τις μέρες. Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν! ...Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

   Σημ 2. Από πληροφορίες που μας μετέφεραν συνάδελφοι από το "Δαφνί" κυκλοφορούν έντονα φήμες πως σχεδιάζεται κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων. Δικαιολογημενα λοιπόν οι συνάδελφοι φοβούνται για απολύσεις. 
   Λογικό είναι μετά από αυτές τις εξελίξεις, να τρίβουν τα χέρια τους διάφορες Μ.Κ.Ο. κλπ ιδιώτες που αναμένουν να αυξηθεί η ήδη μεγάλη ροή ασθενών πρός τις "δομές" τους και βεβαίως των συντάξεών τους στις τσέπες τους...

   Σημ3. Οι εργαζόμενοι, όπως έκαναν και σήμερα, αύριο και μεθαύριο σχεδιάζουν από το πρωϊ συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, περιοδικό κλείσιμο του δρόμου και μοίρασμα υλικού στους πολίτες. Την ΔΕΥΤΕΡΑ το πρωί έχουν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου και συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο στην Αριστοτέλους. ΗΔΗ έχουν απευθύνει εκκληση για συμπαράσταση.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ! 
ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!
.
(Κάποιος να ειδοποιήσει την ΠΟΕΔΗΝ. Μήπως ...λέμε μήπως, θα 'επρεπε να έχει ήδη προκυρήξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για να δωθεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση...ή δεν είναι αρκετά σοβαρή η κατάσταση;)

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ - ΕΝΩΜΕΝΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! - ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΎΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! 

Ολόκληρο το άρθρο:



Σε διαρκείς συσκέψεις με τα μέλη των Δ.Σ. των σωματείων των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"), "Δρομοκαϊτειο" και Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) θα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου
η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, μετά από την αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την έναρξη διαδικασίας fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων από τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου το ygeia360.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, μετά από αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ενώ η αρμοδία υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή βρισκόταν στη Λιθουανία και διέψευδε κατηγορηματικά το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννης Ευδοκιμίδης, αλλά και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, κίνησαν από το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου αιφνιδιαστικά όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ- "Δαφνί"), του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής "Δρομοκαΐτειο" και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)!

Ο γενικός γραμματέας Υγείας και οι διοικητές της 2ης και της 3ης ΥΠΕ ζήτησαν ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου από τις διοικήσεις των τριών ιδρυμάτων να τους έχουν παραδώσει μέχρι το απόγευμα της ιδίας ημέρας, της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου, τα ονόματα και τις ειδικότητες όλων των εργαζομένων οι οποίοι θα τεθούν στη διαδικασία της fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας στα τρία ψυχιατρεία. (Σχόλιο δικό μας: Βρε κάτι μου θυμίζει....κάτι μου θυμίζει...)
Σύμφωνα με τα περιορισμένα στοιχεία τα οποία κατέστη δυνατόν να συλλέξει μέχρι τώρα το ygeia360.gr, η πρόταση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου είναι να τεθούν σε fast track κινητικότητα - διαθεσιμότητα 120 - 150 εργαζόμενοι του ΨΝΑ και η πρόταση της 3ης ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπει 82 περίπου εργαζόμενους του ΨΝΘ να τίθενται στη διαδικασία της fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας, ενώ τα σχετικά στοιχεία για το "Δρομοκαΐτειο" δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη...
Η πρόταση τηυς 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προβλέπει επίσης την απομάκρυνση τριών ψυχιατρικών κλινικών εισαγωγής από το "Δαφνί" και την μετέγκατάστασή τους στα νοσοκομεία της Αθήνας "Σισμανόγλειο", "Σωτηρία" και "Πολυκλινική", στην οποία φαίνεται ότι θα μετεγκατασταθεί και η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός", προκειμένου στην "Πολυκλινική" να δημιουργηθεί μία νέα μεγάλη ψυχιατρική κλινική η οποία θα δέχεται σχεδόν αποκλειστικά εισαγγελικές εντολές για αναγκαστικές νοσηλείες.
Η αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας για την έναρξη fast track διαδικασίας κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας οδήγησε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τον διοικητή του "Δαφνιού" Όθωνα Χαραλαμπάκη να υποβάλει εντόνως διαμαρτυρόμενος την παραίτησή του στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Στην "καυτή" επιστολή παραίτησής του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Όθωνας Χαραλαμπάκης κάνει χαρακτηριστικά λόγο για "εν κρυπτώ και αιφνιδιαστική λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το ΨΝΑ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της διοίκησης του ιδρύματος".

Από Βασίλη Βενιζέλο
ygeia360.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.